Телекомпанія «Ера» отримає ще одну супутникову ліцензію

Телекомпанія «Ера» отримає ще одну супутникову ліцензію

21 Травня 2015
3108

Телекомпанія «Ера» отримає ще одну супутникову ліцензію

3108
Телекомпанія «Ера» отримає ще одну супутникову ліцензію
Телекомпанія «Ера» отримає ще одну супутникову ліцензію

21 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТОВ «Телерадіокомпанія "Ера"» обсягом 5 годин 18 хвилин на добу - саме такий обсяг мовлення має «Ера» в ефірній мережі УТ-1, яку вона ділить з Національною телекомпанією України.

 

Супутник Amos у даному разі буде використовуватися «Ерою» як транспорт для поширення сигналу телекомпанії на ефірні передавачі мережі УТ-1 по регіонах. Оператором телекомунікацій виступить ПрАТ «ММЦ СТБ».

 

Генеральний директор ТРК «Ера» Ігор Лоташевський розповів про причини, які спонукали компанію проліцензувати таку передачу сигналу. 1 травня телекомпанія «Ера» зникла в ефірі по регіонах, хоча в Києві мовлення велося. «Ми звернулися з листом до Нацради, і пан Артеменко (голова Нацради. - ТК) запросив керівника Національної телекомпанії України Аласанію, в. о. гендиректора Концерну РРТ Іщука і ми розібралися. Виявилося, що наш сигнал був поданий повз Концерн РРТ. Концерн не отримував сигнал від НТКУ, причому сам Концерн навіть не знав, що в регіонах не було видно «Ери», - розповів пан Лоташевський. - Ми домовилися, що «Ера» входить у трафік супутникового сегменту НТКУ, щоб у регіонах було видно «Еру». Саме тому ми звернулися із заявою на супутникове мовлення 5 годин 18 хвилин, як в аналоговій ефірній ліцензії. Бо питання було в тому, що «Ера» мовить безпідставно на супутник Amos. Ми вирішили виправити цю помилку».

 

Член Нацради Олег Черниш нагадав, що свого часу ТРК «Ера» доставляла сигнал до передавачів з допомогою радіорелейних ліній Концерну РРТ за тарифом 9 копійок за 1 кілометр, що було дуже дорого для телекомпанії. «Вони самі відмовилися від такого розповсюдження, і тепер пожинають плоди», - зауважив він.

 

Нагадаємо, що телерадіокомпанія «Ера» вже володіє ліцензією на цілодобове мовлення на супутнику, яке не здійснює та має за це попередження від Нацради від 30 жовтня 2014 року. Компанія мала до кінця 2014 року привести свою діяльність у відповідність до умов ліцензії, тобто відновити супутникове мовлення, але не зробила цього. 2 квітня Нацрада призначила позапланову перевірку «Ери» з цього приводу.

 

Олег Черниш поцікавився в компанії, чи не доцільніше було переоформити ліцензію на цілодобове мовлення, і мати її як законну підставу для доставки сигналу через супутник. Ігор Лоташевський відповів, що таке питання розглядалося, але компанія вирішила, що їй потрібна й супутникова ліцензія на цілодобове мовлення, для якої компанія, можливо, почне виготовляти окремий продукт.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3108
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду