Нацрада перенесла розгляд питання про продовження ліцензії «Інтера»

Нацрада перенесла розгляд питання про продовження ліцензії «Інтера»

21 Травня 2015
2551

Нацрада перенесла розгляд питання про продовження ліцензії «Інтера»

2551
Нацрада перенесла розгляд питання про продовження ліцензії «Інтера»
Нацрада перенесла розгляд питання про продовження ліцензії «Інтера»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенесла на наступне засідання, 28 травня, розгляд заяви телеканалу «Інтер» про продовження строку дії ліцензії на аналогове ефірне мовлення на мережі УТ-3 (389 передавачів), строк дії якої спливає 1 липня. Відповідне рішення Нацрада прийняла на засіданні 21 травня.

 

До Нацради надійшло два звернення низки народних депутатів від фракції «Народного фронту», у яких викладалися аргументи для непродовження ліцензії «Інтера». Нацрада потребує часу для опрацювання наведених там фактів. Зокрема, за словами голови Нацради Юрія Артеменка, для Нацради стала новою інформація про те, що «Інтер» під час конкурсу отримав ліцензію на мовлення на 20 годин на добу, яка згодом без конкурсу була розширена до 24 годин на добу. Регулятору необхідно дослідити архівну справу «Інтера».

 

Крім того, присутній на засіданні народний депутат від «Народного фронту» Микола Княжицький нагадав про деякі норми законодавства, які передбачають запрошення на засідання Нацради народних депутатів і розгляд їхніх звернень. Нацрада планує запросити всіх народних депутатів, чиї підписи були під зверненням, а також народних депутатів від фракції «Опозиційного блоку», які 21 травня прийшли на засідання Нацради підтримати телеканал «Інтер».

 

Зокрема, народний депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Мірошниченко вважає, що Нацрада має всі підстави для розгляду питання «Інтера» і для продовження його ліцензії. А його колега Наталія Королевська звинуватила партію «Народний фронт» у спробі запровадження в країні цензури та тиску на Нацраду і телеканали. Нагадаємо, що одним зі співвласників каналу «Інтер» є народний депутат від «Опозиційного блоку» Сергій Льовочкін, іншим - олігарх Дмитро Фірташ.

 

Як писала «Детектор медіа», напередодні засідання Нацради, 20 травня, народний депутат від «Народного фронту», голова парламентського Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький заявив, що телеканал «Інтер» не має законних підстав для продовження ліцензії на мовлення. Зокрема, через те, що всі засновники каналу «Інтер» є іноземними юридичними особами, що суперечить законодавству України. А крім того «Інтер», за його словами, отримував під час конкурсу ліцензію на 20 годин мовлення на добу, яка потім була без конкурсу розширена до 24 годин на добу.

 

Телеканал «Інтер» розцінив як прямий тиск на канал і непрямий тиск на Нацраду заяви представників партії «Народний фронт» Миколи Княжицького, Андрія Левуса та Сергія Пашинського із закликами непродовження ліцензії каналу «Інтер».

 

Нагадаємо, 7 квітня пан Княжицький від імені «Народного фронту» наполягав на виступі з парламентської трибуни генерального прокурора, який повинен відреагувати на депутатське звернення й озвучити повну і правдиву інформацію щодо власників телеканалу «Інтер».

 

Фракція «Народний фронт» наполягає на прийнятті законопроекту № 2537 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної політики в сфері культури та створення умов для запровадження теле- і радіоканалів культурно-освітнього мовлення» Миколи Княжицького, який пропонує цим законопроектом передати частоти «Інтера» культурно-освітньому каналу суспільного мовлення

 

30 березня група депутатів від «Народного фронту» попросили Генеральну прокуратуру України допитати власників групи Іnter Media Group Limited Сергія Льовочкіна, Дмитра Фірташа, а також колишнього власника медіагрупи Валерія Хорошковського з приводу придбання медіагрупи. Сергій Льовочкін розцінив це як тиск «Народного фронту» на опозицію, а телеканал «Інтер» розцінив це як спробу політичного тиску на канал.

 

14 квітня стало відомо, що Генпрокуратура розслідує викуп частки «Інтера» у «Первого канала» компанією GDF Media Limited і Inter Media Group Limited Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна як фінансування терроризму. Крім того у прокуратурі в іншому кримінальному провадженні розслідують  можливу підробку підпису нині покійного Ігоря Плужнікова при відчуженні телеканалу «Інтер».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2551
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
синичка
3234 дн. тому
Хватит издеваться на моим любимым телеканалом! Прицепились не за что не про что . А он все время радует моих птенцов и друзей. Отстаньте от него а то что то на лбу вырастет у тех кто его обижает )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду