Комітет свободи слова переніс розгляд проекту про прозорість медіавласності

Комітет свободи слова переніс розгляд проекту про прозорість медіавласності

20 Травня 2015
2726

Комітет свободи слова переніс розгляд проекту про прозорість медіавласності

2726
Комітет свободи слова переніс розгляд проекту про прозорість медіавласності
Комітет свободи слова переніс розгляд проекту про прозорість медіавласності

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики переніс на наступне засідання  розгляд законопроекту № 1831 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення», винесений народними депутатами Миколою Княжицьким та Вадимом Денисенком. Таке рішення було прийняте одноголосно на черговому засіданні 20 травня. 

 

За словами голови Комітету Вікторії Сюмар, робоча група, яка працювала при Комітеті, запропонувала низку своїх пропозицій щодо цього законопроекту. Наразі члени Комітету не встигли з ними ознайомитися. Учасники робочої групи вирішили, що запропонують свій варіант проекту. Якщо автори проекту Микола Княжицький і Вадим Денисенко не погодяться з такими змінами, члени робочої групи не підтримають законопроект №1831  і рекомендуватимуть парламенту його відхилити. Натомість зареєструють власний законопроект.

 

Нагадаємо, на своєму другому засіданні 22 квітня члени робочої групи, що була створена при Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики, домовилися підготувати концепцію для написання законопроекту щодо прозорості власності ЗМІ. Для цього вони планували використати діючі норми, законопроект № 1831 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення», внесений народними депутатами Миколою Княжицьким та Вадимом Денисенком, а також власні напрацювання групи та обґрунтування, чи вони сумісні з проектом № 1831.

 

На першому засіданні робоча група вирішила звернутися за допомогою до європейських експертів. Також було вирішено вивчити позитивний закордонний досвід.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду