Княжицький заявляє, що «Інтер» не має законних підстав для продовження ліцензії

Княжицький заявляє, що «Інтер» не має законних підстав для продовження ліцензії

20 Травня 2015
3006

Княжицький заявляє, що «Інтер» не має законних підстав для продовження ліцензії

3006
Княжицький заявляє, що «Інтер» не має законних підстав для продовження ліцензії
Княжицький заявляє, що «Інтер» не має законних підстав для продовження ліцензії

20 травня народний депутат від «Народного фронту», голова парламентського Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький заявив, що телеканал «Інтер» не має законних підстав для продовження ліцензії на мовлення. Про це повідомляє сайт 5-го каналу 5.ua.

 

Депутат заявив, що завтра, 21 травня, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення планує продовжити ліцензію каналу «Інтер» ще на 10 років. На думку депутата, це відбувається всупереч законодавству.

 

«Усі засновники каналу "Інтер" є іноземними юридичними особами. Закон забороняє видавати ліцензію іноземним телерадіоорганізаціям, закон забороняє видавати ліцензію компаніям, які були засновані державними та іноземними юридичними особами. Канал "Інтер" був заснований Фондом держмайна та російським каналом "ОРТ". Тому видавати ліцензію телеканалу "Інтер" категорично заборонено», - вважає пан Княжицький.

 

Він також наголосив на тому, що свого часу телеканал отримав ліцензію лише на 20 годин мовлення на добу, а на 4 години, запевняє нардеп Княжицький, ніхто не оголошував конкурс.

 

Зауважимо, що нині телеканал «Інтер» володіє ліцензією на цілодобове мовлення на ефірній мережі УТ-3 (389 передавачів), строк дії якої спливає 1 липня. Канал подав заяву на продовження ліцензії. Нещодавно «Інтер» отримав два попередження від Нацради, але регуляторний орган уклав з каналом мирову угоду і скасував обидві санкції.

 

«Фракція народного фронту вимагає негайно припинити цей безлад. Ми не допустимо продовження мовлення цього мовника з невідомими засновниками і з коренями в країні-агресорі. Ми вимагаємо оголосити чесний і відкритий конкурс на ці частоти, для того, щоб там вели мовлення або канал "Культура", або щоб іноземні об'єктивні інвестори з усього світу чи українські отримали цю ліцензію», - закликає депутат.

 

Нагадаємо, 7 квітня пан Княжицький від імені «Народного фронту» наполягав на виступі з парламентської трибуни генерального прокурора, який повинен відреагувати на депутатське звернення й озвучити повну і правдиву інформацію щодо власників телеканалу «Інтер».

 

Фракція «Народний фронт» наполягає на прийнятті законопроекту № 2537 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної політики в сфері культури та створення умов для запровадження теле- і радіоканалів культурно-освітнього мовлення», який зареєстрував 3 квітня сам пан Княжицький.

 

30 березня група депутатів від «Народного фронту» попросили Генеральну прокуратуру України допитати власників групи Іnter Media Group Limited Сергія Льовочкіна, Дмитра Фірташа, а також колишнього власника медіагрупи Валерія Хорошковського з приводу придбання медіагрупи. Сергій Льовочкін розцінив це як тиск «Народного фронту» на опозицію, а телеканал «Інтер» розцінив це як спробу політичного тиску на канал.

 

14 квітня стало відомо, що Генпрокуратура розслідує викуп частки «Інтера» у «Первого канала» компанією GDF Media Limited і Inter Media Group Limited Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна як фінансування терроризму. Крім того у прокуратурі в іншому кримінальному провадженні розслідують  можливу підробку підпису нині покійного Ігоря Плужнікова при відчуженні телеканалу «Інтер».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3006
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду