Асоціації провайдерів закликали створити робочу групу з доопрацювання змін до закону «Про телебачення і радіомовлення»

Асоціації провайдерів закликали створити робочу групу з доопрацювання змін до закону «Про телебачення і радіомовлення»

18 Травня 2015
1842

Асоціації провайдерів закликали створити робочу групу з доопрацювання змін до закону «Про телебачення і радіомовлення»

1842
Асоціації провайдерів закликали створити робочу групу з доопрацювання змін до закону «Про телебачення і радіомовлення»
Асоціації провайдерів закликали створити робочу групу з доопрацювання змін до закону «Про телебачення і радіомовлення»

Асоціації провайдерів, до якої входять Асоціація правовласників та постачальників контенту (АППК), Телекомунікаційна палата України, Асоціація «Укртелемережа», Спілка операторів телекомунікацій Одеси і Одеської області, Спілка кабельного телебачення України звернулися до голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка з пропозицією створити при Держкомтелерадіо робочу групу по доопрацюванню  проекту Закону України  «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Про це повідомляє прес-служба АППК.

 

«Як провідні експерти своєї галузі, ми стурбовані гальмуванням на законодавчому рівні імплементації європейських стандартів в українському медійному середовищі. У лютому 2015 року на офіційному сайті Держкомтелерадіо розміщено для обговорення проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення», розроблений робочою групою при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації за підтримки проекту Ради Європи/Європейського Союзу .... Але, нажаль, на сьогодні ми не маємо жодної офіційної інформації щодо законопроекту, що викликає занепокоєння учасників телевізійної індустрії з питання прозорості подальшого доопрацювання законопроекту, а також дотримання строків Плану  заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною,  з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, на 2014-2017 роки, яким передбачено розроблення Законопроекту», - зазначено у зверненні професійних об'єднань до Держкомтелерадіо.

 

Про підтримку цього законопроекту асоціації заявили у березні цього року, про що  на адресу Держкомтелерадіо був направлений колективний лист.

 

Асоціації наголосили на тому, що оприлюднений Держкомтелерадіо законопроект в цілому є прогресивним і враховує майже всі сучасні вимоги у сфері аудіовізуальних послуг. Зокрема, проектом Закону передбачається:

- оновлення положень Закону України «Про телебачення і радіомовлення» з урахуванням технічного розвитку та появи нових аудіовізуальних медіа;

- спрощення регулювання та скасування необґрунтованих адміністративних бар'єрів під час надання програмних послуг;

- забезпечення європейського принципу «технологічної нейтральності»;

- забезпечення прозорості та передбачуваності законодавчого регулювання у частині обмежень діяльності у цій сфері, тощо.

 

Нагадаємо, представники українських асоціацій провайдерів (Асоціація правовласників та постачальників контенту, Телекомунікаційна палата України, Асоціація «Укртелемережа», Спілка операторів телекомунікацій Одеси і Одеської області, Всеукраїнська асоціація операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж, Спілка кабельного телебачення України, Інтернет асоціація України) запросили усіх зацікавлених осіб до обговорення та приєднання до Меморандуму щодо захисту неповнолітніх під час надання програмних послуг. Головною метою прийняття документу є забезпечення усіма учасниками ринку програмних послуг дотримання європейських принципів поширення програмних послуг,  які можуть завдати  шкоди фізичному, психічному чи моральному розвиткові дітей та підлітків  відповідно до Директиви  ЄС  щодо аудіовізуальних медіа-послуг.

 

15 травня низка провайдерів програмної послуги та їхніх профільних асоціацій підписали з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення Меморандум щодо захисту неповнолітніх під час надання програмних послуг.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1842
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду