Співробітники ТВі, яким канал заборгував зарплату, принесли під канал шини (ФОТО)

Співробітники ТВі, яким канал заборгував зарплату, принесли під канал шини (ФОТО)

7 Травня 2015
2964

Співробітники ТВі, яким канал заборгував зарплату, принесли під канал шини (ФОТО)

2964
Співробітники ТВі, яким канал заборгував зарплату, принесли під канал шини (ФОТО)
Співробітники ТВі, яким канал заборгував зарплату, принесли під канал шини (ФОТО)

7 травня колишні працівники телеканалу ТВі, яким роботодавець заборгував заплату, прийшли під стіни каналу з протестом. Про це повідомляють «Еспресо TV» та «Громадське радіо».

 

Біля будівлі каналу близько 20 працівників вимагали повернути їм гроші, які телеканал не виплачує вже 4 місяці, незважаючи на відновлення роботи каналу. За словами працівників каналу, керівництво пообіцяло спочатку розрахуватись з тими, хто зголосився надалі працювати на каналі, однак поки що й вони своїх грошей не отримали.

 

 

Працівники телеканалу намагалися потрапити до кабінету представника керівництва Максима Урбанського, але охорона заборонила заходити на територію каналу і сказала, що пан Урбанський наразі зайнятий.

 

 

«Сьогодні ми прийшли сюди для того, щоб вимагати діалогу та надання тієї інформації, яка передбачена законом профспілки. Відновлення або переговорного процесу, або складання графіку погашення заборгованості», - повідомив голова профспілки телеканалу Євген Чепелянський.

 

 

За його словами, працівники ТВі вимагали графік погашення заборгованості, але їм цього не надали. Працівників телеканалу змушують вийти з профспілки, якщо вони цього не зроблять, то ніяких грошей не отримають.

 

 

«Сума заборгованості понад 2 мільйони, можливо, і 3 мільйони. Я володію інформацією лише по заборгованості членів моєї Профспілки, це 46 чоловік, і по ним заборгованість 1 мільйон 200 тисяч, і це заборгованість на стан березня, і зараз вже 4 місяці», - розповів пан Чепелянський.

 

 

Він заявив, якщо протягох декількох днів пан Урбанський не вирішить питання по зарплаті, то вони будуть палити шини в його кабінеті.

 



Під час акції під будівлю каналу приїхала міліція, яка запросила учасників протесту у відділок для надання свідчень проти керівництва ТВі.

 

 

Нагадаємо, з 23 березня телеканал ТВі припинив мовлення. Директор каналу ТВі Ольга Манько повідомила «Детектор медіа», що «у зв'язку зі складною економічною ситуацією в країні, а також з тим, що канал є дотаційним, його діяльність призупинено до кращих часів». При цьому канал заборгував працівникам зарплату за три місяці.

 

20 березня працівники ТВі блокували канал з вимогою виплатити борги по зарплаті. Детальніше про проблеми на ТВі читайте в інтерв'ю представників колективу. 30 березня директор ТОВ «Інфо24», на яке оформлена ліцензія на супутникове мовлення каналу ТВі, Максим Урбанський заявив, що борги по зарплаті будуть виплачені співробітникам телеканалу «після відновлення платоспроможності підприємства», але конкретних термінів не назвав.

 

22 квітня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики вирішив звернутися до прокуратури Києва та МВС щодо порушення прав співробітників телеканалу ТВі.

 

Із 27 квітня ТВі відновив мовлення. В інтерв'ю «Дусі» Максим Урбанський пообіцяв врегульовувати фінансові суперечності з колективом індивідуально в кожному випадку, та звинуватив у багатьох проблемах каналу попереднього керівника Ольгу Манько. Пані Манько ці звинувачення відкинула.

 

6 травня стало відомо, що Голосіївське районне управління внутрішніх справ ГУ МВС у місті Києві почало службове розслідування бездіяльності міліції щодо поданої Незалежною медіа-профспілкою України заяви про порушення трудових прав працівників телеканалу ТВі. Водночас, за заявою НМПУ відкрито кримінальне провадження за статтями 356 (самоправство) і 175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) Кримінального кодексу України, восьми особам уже вручені повістки. Згодом провадження може бути відкрито і за статтею 172 ККУ (грубе порушення законодавства про працю).

 

«Детектор медіа»

Фото - «Громадське радіо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2964
Читайте також
10.09.2018 13:17
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
9 259
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду