До 11 травня – прийом кандидатур на звання «Вороги преси» за 2014/2015 рік

До 11 травня – прийом кандидатур на звання «Вороги преси» за 2014/2015 рік

6 Травня 2015
2306

До 11 травня – прийом кандидатур на звання «Вороги преси» за 2014/2015 рік

2306
До 11 травня – прийом кандидатур на звання «Вороги преси» за 2014/2015 рік
До 11 травня – прийом кандидатур на звання «Вороги преси» за 2014/2015 рік

Незалежна медіа-профспілка України та Інститут масової інформації розпочинають прийом кандидатур на звання «Вороги преси» за 2014/2015 рік. Про це повідомляє ІМІ.

 

Журналісти, фрілансери та блогери можуть подати кандидатів, які, на їхню думку, заслуговують на номінацію «Вороги преси» до 11 травня, заповнивши спецільну форму.

 

Кожен український журналіст, блогер чи медіаексперт може номінувати для участі у конкурсі до трьох осіб, які, на його переконання, вчинили дії або продемонстрували бездіяльність, спрямовану проти свободи слова, впродовж березня 2014 - квітня 2015 року включно. Подання кандидатури потрібно буде обґрунтувати та додати посилання на доказ її вчинків.

 

Представники оргкомітету конкурсу передадуть перелік з числа висунутих кандидатур, які відповідатимуть умовам конкурсу, на голосування експертам Відбіркової комісії, до якої увійдуть впливові українські журналісти та медіаексперти.

 

Оприлюднення результатів конкурсу та нагородження «переможців» відбудеться 5 червня, напередодні Дня журналіста, у Києві.

 

Нагадаємо, що з 2007 по 2012 роки Незалежна медіа-профспілка України разом з Інститутом масової інформації щороку визначали рейтинг порушників прав журналістів в Україні під назвою «Вороги преси». Головним «ворогом преси» за 2012/2013 рік став прем'єр-міністр України Микола Азаров. У 2014 році ІМІ не мав стосунку до опитування експертів, яке проводила НМПУ. Головним «ворогом преси» за 2013/2014 рік став четвертий Президент України Віктор Янукович.

 

Також у минулому свої переліки ворогів журналістики складала Національна спілка журналістів України. За 2012/2013 рік головним порушником став міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2306
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду