Мінінформполітики розробило законопроект про іномовлення – Стець

Мінінформполітики розробило законопроект про іномовлення – Стець

5 Травня 2015
2966

Мінінформполітики розробило законопроект про іномовлення – Стець

2966
Мінінформполітики розробило законопроект про іномовлення – Стець
Мінінформполітики розробило законопроект про іномовлення – Стець

Для запуску каналу іномовлення Ukraine Tomorrow потрібно ухвалити відповідний закон, і Міністерство інформаційної політики (МІП) вже розробило відповідний проект. Про це повідомив міністр інформаційної політики Юрій Стець на прес-конференції 5 травня, відповідаючи на запитання кореспондента «Детектор медіа».

 

«Законопроект про іномовлення вже розроблений у Міністерстві інформаційної політики. Найближчого сесійного тижня ми з профільним парламентським Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики попрацюємо над цим законопроектом і, знайшовши спільні дотики і налагодивши всі спірні питання, подамо до Верховної Ради. Якщо він знайде підтримку в профільному комітеті, то потім ми обговоримо його із суспільством з представниками медіаорганізацій», - сказав міністр.

 

За словами Юрія Стеця, зараз триває передача державного телеканалу іномовлення УТР від Державного комітету телебачення і радіомовлення до Міністерства інформаційної політики. Як тільки він буде переданий, у місячний термін пан Стець обіцяє запустити канал іномовлення Ukraine Tomorrow. Раніше Мінініформполітики було передано телеканал Нацбанку БТБ, який також стане базою для Ukraine Tomorrow.

 

«Рішення про створення Ukraine Tomorrow вже прийнято урядом, в тому числі є частиною програми реформ. За контент цього каналу повністю буде відповідати редакційна рада каналу», - розповів пан Стець.

 

«Ми хочемо ініціювати в рамках одного з трьох документів щодо діяльності цього каналу зміни до деяких нормативних документів, де журналістський колектив делегуватиме до редради не 50%, а 75%. А решта має призначатися керівництвом цього каналу. Таким чином, вплив на контент відійде від менеджерів. На посади буде оголошено конкурс, як тільки технічно нам передадуть УТР. Мова йде про тих, хто вироблятиме контент», - додав він.

 

За його словами, канал Ukraine Tomorrow розміщуватиметься, найймовірніше, в приміщенні каналу БТБ. «Будемо намагатися не витрачати великі кошти на розміщення цього каналу», - сказав міністр.

 

Щодо скорочення колективу УТР - Юрій Стець виявився не готовий говорити на цю тему.

 

Заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко, міністр Юрій Стець і його радник Сергій Костинський

 

Нагадаємо, що міністр інформаційної політики Юрій Стець ще 22 лютого анонсував, що впродовж місяця його міністерство запустить телеканал іномовлення Ukraine Tomorrow на базі державного телеканалу УТР і телеканалу Нацбанку БТБ. За його словами, телеканал стане противагою російським пропагандистським каналам, зокрема Russia Today. Очікується, що канал фінансуватиметься з державного бюджету та з фінансової допомоги ЄС та США.

 

18 березня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про передавання телеканалу БТБ Міністерству інформаційної політики. Після цього Національний банк України офіційно повідомив про передачу МІП повноваження з управління корпоративними правами держави щодо ТОВ «Банківське телебачення» (телеканал БТБ).

 

Наприкінці квітня заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова повідомила «Детектор медіа», що МІП планує запустити Ukraine Tomorrow впродовж місяця після передачі йому телеканалу УТР (державна телерадіокомпанія «Всесвітня служба УТР»). За її словами, потрібне рішення уряду по УТР, наразі в міністерстві чекають документальної юридичної передачі.

 

29 квітня на засіданні Нацради з питань телебачення і радіомовлення заступник генерального директора телекомпанії УТР Володимир Земляний повідомив, що за прогнозами, оновлене іномовлення має з'явитися через три місяці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2966
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду