Нацрада переоформила супутникові ліцензії УТР - іномовлення під управлінням МІП стартує через 2-3 місяці

Нацрада переоформила супутникові ліцензії УТР - іномовлення під управлінням МІП стартує через 2-3 місяці

30 Квітня 2015
2861

Нацрада переоформила супутникові ліцензії УТР - іномовлення під управлінням МІП стартує через 2-3 місяці

2861
Нацрада переоформила супутникові ліцензії УТР - іномовлення під управлінням МІП стартує через 2-3 місяці
Нацрада переоформила супутникові ліцензії УТР - іномовлення під управлінням МІП стартує через 2-3 місяці

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензії на супутникове мовлення Державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» (УТР) у зв'язку зі зміною програмної концепції. Оновлене іномовлення під відомством Міністерства інформаційної політики (МІП) стартує за 2-3 місяці. Про такі результати засідання від 29 квітня Нацрада повідомляє на своєму сайті.

 

За оновленою концепцією обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних програм каналу буде збільшено майже удвічі - із 6 годин 30 хвилин до 10 годин 30 хвилин на добу, а науково-просвітницьких передач - із 3 години 30 хвилин до 5 годин на добу. Через це телеканал вирішив відмовитися від 1 години дитячих програм і фільмопоказу.

 

Присутній на засіданні заступник генерального директора компанії Володимир Земляний заявив, що збільшення обсягів інформаційного мовлення - це вимога нинішнього часу. Він повідомив, що на УТР щогодини виходить розгорнутий випуск новин, і через півгодини - короткий випуск тривалістю у 5 хвилин. «На сьогодні у нас є по 4 випуски англомовних і російськомовних новин, годинний блок англомовних передач і 3 години російськомовних передач», - розповів пан Земляний.

 

Володимир Земляний також повідомив, коли розпочнеться передача телеканалу УТР в управління Міністерства інформаційної політики України.

 

«Триває передача технічної бази від БТБ до Мінінформполітики. Коли цей процес буде здійснено, відбудеться передача «УТР» у сферу управління Міністерства. За прогнозами, оновлене іномовлення має з'явитися через три місяці», - заявив пан Земляний.

 

Він також зазначив, що наразі триває процес технічного переоснащення каналу. «Наша технічна база незадовільна, фактично 10 років не оновлювалася. Коли цей процес завершиться, ми будемо знати, чи є у нас можливості для повністю російськомовного каналу і англомовного каналу, для двох версій одного мовника», - додав заступник гендиректора.

 

Нагадаємо, 22 лютого у Львові міністр інформаційної політики Юрій Стець анонсував, що впродовж місяця Міністерство інформаційної політики України запустить телеканал іномовлення Ukraine Tomorrow.

 

За словами пана Стеця, телеканал стане противагою російським пропагандистським каналам, зокрема Russia Today. Він буде створений, як і планувалося, на базі телеканалів БТБ та УТР. Очікується, що канал фінансуватиметься з державного бюджету та з фінансової допомоги ЄС та США.

 

18 березня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про передачу телеканалу БТБ Міністерству інформаційної політики України (МІП).

 

 Раніше, в інтерв'ю «Детектор медіа» Юрій Стець розповів, що Ukraine Tomorrow на старті буде тримовним (українська, англійська та російська мови). Згодом міністр повідомив, що на каналі також будуть програми кримськотатарською мовою про Крим. Тетяна Попова говорить вже про чотири мови: російську, українську, англійську та кримськотатарську.

 

24 квітня заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова повідомила, що упродовж місяця після передачі УТР Міністерство інформаційної політики України планує запустити телеканал іномовлення з робочою назвою Ukraine Tomorrow.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2861
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду