Аваков розповів про розслідування вбивств Олеся Бузини і Сергія Сухобока

Аваков розповів про розслідування вбивств Олеся Бузини і Сергія Сухобока

17 Квітня 2015
2246

Аваков розповів про розслідування вбивств Олеся Бузини і Сергія Сухобока

2246
Аваков розповів про розслідування вбивств Олеся Бузини і Сергія Сухобока
Аваков розповів про розслідування вбивств Олеся Бузини і Сергія Сухобока

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запевнив, що правоохоронні органи нададуть всю інформацію про результати розслідування вбивства Олеся Бузини, а також повідомив про розкриття вбивства журналіста Сергія Сухобока.  Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Він назвав вбивство Олеся Бузини, якого 16 квітня застрелили в Києві, зухвалим, і заявив, що воно розслідується з усією ретельністю кращими фахівцями карного розшуку та прокуратури. «Компетентно і з залученням всього можливого потенціалу, що знаходиться в розпорядженні міліції та інших силових структур. МВС обов'язково відкрито представить результати розслідування, яке розраховуємо, буде ефективним», - повідлмив Арсен Аваков.

 

Міністр також висловився щодо ще одного нещодавнього вбивства - журналіста, співзасновника інтернет-видання «Обком» Сергія Сухобока, яке сталося в ніч з 12 на 13 квітня на Русанівських садах у Києві. 

 

«Доповідаю, що вбивці в минулому співзасновника сайту "Обком" Сергія Сухобока вже встановлені, затримані та викриті. Двоє - вже у в'язниці. Мотиви та обставини цього вбивства - побутова сварка на тлі алкогольного сп'яніння. Матеріали готуються до суду», - написав міністр.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 16 квітня міліція підтвердила обставини вбивства Сергія Сухобока - його вбили двоє п'яних молодих сусідів, з якими він певний час конфліктував. Правоохоронці виявили підозрюваних осіб за місцем мешкання.  Слідчим відділом Дніпровського районного управління розпочато кримінальне провадження за статтею 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Відносно затриманих обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, слідчі дії тривають.

 

Міністр Аваков запевнив також, що розслідування у справі про вбивство екс-депутата парламенту Олега Калашникова також ведеться з усією ретельністю. Нагадаємо, депутат п'ятого скликання Верховної Ради від Партії регіонів був убитий  15 квітня увечері в Києві у власному будинку.

 

Арсен Аваков також порадив усім громадянам, які бояться за своє життя та є носіями небезпечної для когось інформації, негайно звернутися до МВС або прокуратури. «Дати свідчення, отримати охорону, полегшити свою провину, якщо вона є. Якщо негідники вас використовували раз, не означає, що потрібно дозволяти використовувати вас вічно, і маніпулювати навіть фактом вашого життя і смерті», - написав міністр.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2246
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду