Геращенко вважає, що вбивство Бузини могло бути організоване російськими спецслужбами. Луценко говорить про «сакральні жертви Кремля»

Геращенко вважає, що вбивство Бузини могло бути організоване російськими спецслужбами. Луценко говорить про «сакральні жертви Кремля»

17 Квітня 2015
2704

Геращенко вважає, що вбивство Бузини могло бути організоване російськими спецслужбами. Луценко говорить про «сакральні жертви Кремля»

2704
Геращенко вважає, що вбивство Бузини могло бути організоване російськими спецслужбами. Луценко говорить про «сакральні жертви Кремля»
Геращенко вважає, що вбивство Бузини могло бути організоване російськими спецслужбами. Луценко говорить про «сакральні жертви Кремля»

Народний депутат, радник міністра внутрішній справ Антон Геращенко не виключає, що вбивство скандально відомого журналіста Олеся Бузини і колишнього депутата парламенту від Партії регіоноів Олега Калашникова організовано російськими спецслужбами. Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє сайт телеканалу.

 

«Я не виключаю, що це вбивство організоване російськими спецслужбами для створення атмосфери терору в Києві, для створення в російських ЗМІ атмосфери істерії з тим, щоб ті люди, які були проти Майдану, проти нової влади, за ними ведеться така робота. Тому ми думаємо, що вони могли стати жертвами російських спецслужб», - зазначив Геращенко.

 

«Росіяни можуть "качати" ситуацію під травневі свята і створювати таку атмосферу інформаційної істерії для того, щоб далі діяти проти України», - вважає депутат.

 

Пізніше, Антон Геращенко в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявив, що Олесь Бузина Олег Калашников були вбиті з різних типів вогнепальної зброї, але почерк вбивств однаковий.

 

Глава фракції Блоку Петра Порошенка у Верховній Раді Юрій Луценко також вважає, що Кремль міг організувати політичні вбивства в Україні.

 

«Чи можна розглядати вбивства проросійських малоросів в Україні як сакральні жертви Кремля? Моя відповідь - так. Почався найнебезпечніший час травневого загострення імперської манії величі. Вона потребує чергових порцій люті для російського плебсу, звиклого до буденних жахів на Донбасі. Насадженому за останні роки російському православному фундаменталізму і чорносотенству ідеально підходить тема "мучеников, що віддали жизнь за Царя". Одночасно ці вбивства "стріляють" по іміджу України, сіють чергові лінії розколу між українцями та їхніми друзями на Заході», - написав Юрій Луценко у своєму Facebook.

 

Нагадаємо, 16 квітня близько 13.30 у Києві, у дворі власного буденку по вул. Дегтярівській, було вбито скандально відомого журналіста Олеся Бузину.  Очевидці злочину повідомили про двох чоловіків, які здійснивши кілька пострілів, швидко поїхали на машині з іноземними номерами. Міліція заявляє, що  Олеся Бузину, за попередніми даними, застрелили з пістолета ТТ, і говорить про сім свідків вбивства. Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві вважає основною версією вбивства журналіста Олеся Бузини його професійну діяльність.

 

15 квітня увечері в Києві був убитий депутат п'ятого скликання Верховної Ради від Партії регіонів Олег Калашников.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що вимагає від правоохоронних органів у найкоротший термін розкрити вбивства Олеся Бузини і  Олега Калашникова, але й інформувати суспільство про хід слідства.

 

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявила, що засуджує вбивство Олеся Бузини, вчинене у Києві і висловила співчуття родині та колегам загиблого.

 

Олесь Бузина був відомий своїми провокативно українофобськими заявами у ЗМІ та публічними скандалами. Був кандидатом у народні депутати України по мажоритарному київському міському виборчому округу № 223 від партії «Русский блок». З червня 2006 року він співпрацював з видавничим домом Ріната Ахметова «Сьогодні Мультімедіа» - працював спеціальним кореспондентом газети «Сегодня». 13 січня  був призначений шеф-редактором газети «Сегодня», але на початку березня звільнився, сам пан Бузина заявив, що пішов з посади через «цензуру» і заборону брати участь у шоу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2704
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
таке
3268 дн. тому
Да? а сайт "миротворець", где слиты личные и персональные данные граждан, в том числе просто имеющих иную от кого-то точку зрения - это тоже "рука Кремля"? К слову. данные на Бузину и Калашникова появились там подробно за день до убийства. К чему в этих данных слита информация о бывших женах и даже малых грудных детях каких-то людей? Это тоже - "рука Кремля"? Ну ладно с оппонентами нынешней власти (хотя иметь иное мнение и взгляды, их высказывать, симпатизировать или нет кому-то из политиков у нас разрешено и гарантировано СВОБОДНО даже Конституцией). Но просто вопрос: откуда все эти данные, которые вообще-то не могут быть в свободном доступе? В стране орудует некое параллельное клон-МВД и клон-СБУ? Которое собирает на граждан данные, следит. контролирует? Или всё это у нас разрешено законом, может быть? Опять же много вопросов по тому же Бузине. Если он такой был "сепар" и т.д., то где прокуратура? Суд? Или у нас уже республика Зимбабве, где кто-то что-то сам с собою решил, сам постановил, сам осудил? К чему тогда Геращенко и его ведомство? Но даже беспокоит не это. С "сепаратистами"всё понятно. Но очевидно, что клон-СБУ_МВД в таком случае, скорее всего собирает данные и на законопослушных граждан, следит за ними...Куда, как и с какой целью попадают эти данные? Это -законно? или за высерами в Фейсбуке Геращенко забыл почитать КК Украины, которым в работе руководствуется представляемое им ведомство?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду