Катерина Горчинська розпочала роботу в українській редакції «Радіо Свобода»

Катерина Горчинська розпочала роботу в українській редакції «Радіо Свобода»

15 Квітня 2015
2372

Катерина Горчинська розпочала роботу в українській редакції «Радіо Свобода»

2372
Катерина Горчинська розпочала роботу в українській редакції «Радіо Свобода»
Катерина Горчинська розпочала роботу в українській редакції «Радіо Свобода»

Катерина Горчинська розпочала роботу на «Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобода» на посаді головного редактора проектів журналістських розслідувань. Про це вона повідомила в коментарі «Детектор медіа».

 

Перший робочий день у пані Горчинської був учора, 14 квітня. «Вчора почала працювати. Перший робочий день тривав 13 годин», - зауважила вона.

 

«У мене буде, фактично, два контракти - з українською службою та центральним офісом в Празі», - повідомила журналістка.

 

За словами Катерини Горчинскої, працювати на «Радіо Свобода» її запросила директор української служби «Радіо Свобода» Мар'яна Драч, перемовини тривали близько трьох місяців: «Мене почала хед-хантити (від англ. headhunting - «полювання за головами»; один з напрямків пошуку і підбору персоналу рідкісних фахівців. - ТК) Мар'яна Драч. Процес тривав десь близько трьох місяців, а може й більше».

 

Однак, головною причиною звільнення з Kyiv Post пані Горчинська вважає свою постійну жагу до змін: «Все через те, що я люблю рухатися. Мені потрібні зміни, це просто така специфіка моєї особистості. Мені потрібно нове. Зараз хороший період, щоб залишити Kyiv Post - там залишається сильна команда, яка відмінно впорається і без мене».

 

Журналістка зазначила, що посаду, яку вона посіла на «Радіо Свобода», створили спеціально під неї: «Моєї посади раніше не існувало, тому немає остаточно прописаного job description (опис роботи. - ТК). Є набір побажань, а також низка об'єктивних потреб, з яких я буду виходити в організації своєї роботи та координації роботи інших».

 

Водночас вона не уточнила, якими саме проектами опікується та хто працює під її керівництвом.

 

Нагадаємо, що «Радіо Свобода» виробляє програму журналістських розслідувань «Схеми», що виходить на Першому каналі. Автор і ведуча «Схем» Наталя Седлецька у Facebook повідомила, що Катерина Горчинська приєдналася в якості головного редактора відділу розслідувань «Радіо Свобода» до команди проекту «Схеми». «Це для мене як творця проекту - величезна подія. Катя визнаний професіонал. Багато років пропрацювала заступником головреда Kyiv Post. Я впевнена, що з її допомогою ми станемо ще краще та сильніше», - прокоментувала пані Седлецька.

 

Катерина Горчинська також розповіла, як Kyiv Post сприйняв її звільнення: «Усі по-різному сприйняли мій відхід. Деякі плакали, деякі говорили мені, що мене люблять, деякі злилися, когось це не сильно зачепило. Але в основному, реакція "київпостівців" була дуже емоційною все ж таки. Я була зворушена до глибини душі, що моє звільнення було сприйнято так особисто. Це, можливо, найважливіший показник якості моєї роботи в KP».

 

Замість Катерини Горчинської заступником головного редактора Kyiv Post став Роман Олеарчик. «На мою посаду повернувся Роман Олеарчик, з чим я його щиро вітаю. А, разом з тим і попереджаю, що якщо він буде ображати мою команду, то я йому це просто так з рук не спущу!:)», - пожартувала пані Горчинська.

 

Нагадаємо, 13 квітня журналістка Катерина Горчинська повідомила, що залишає українську англомовну газету Kyiv Post та переходить працювати до «Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобода» на посаду керівного редактора проектів журналістських розслідувань. У Kyiv Post вона працювала майже 10 років репортером, а згодом редактором і заступником головного редактора.

 

Крістіна Ткачова, для «Детектор медіа»

 

Фото - Магістерська програма з медіакомунікацій УКУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2372
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду