Щоб припинити роботу проросійських ЗМІ в Україні, потрібно змінити законодавство – Ложкін

Щоб припинити роботу проросійських ЗМІ в Україні, потрібно змінити законодавство – Ложкін

14 Квітня 2015
1849

Щоб припинити роботу проросійських ЗМІ в Україні, потрібно змінити законодавство – Ложкін

1849
Щоб припинити роботу проросійських ЗМІ в Україні, потрібно змінити законодавство – Ложкін
Щоб припинити роботу проросійських ЗМІ в Україні, потрібно змінити законодавство – Ложкін

За інформаційну протидію Російській Федерації в Україні відповідають Міністерство інформаційної політики і Рада національної безпеки й оборони. Глава Адміністрації Президента Борис Ложкін вважає, що результати роботи міністерства будуть помітні найближчими місяцями. Про це він сказав в інтерв'ю «ЛігаБізнесІнформ».

 

«Міністерство тільки почало працювати, створюється з коліс і результати ми побачимо найближчими місяцями. Перші дії вже помітні. Зокрема, бордову кампанію "Крим - це Україна" важко не помітити», - сказав пан Ложкін у відповідь на запитання, чи задоволений він першими результатами роботи Мінінформполітики і чи відомі йому якісь досягнення.

 

На запитання, чому в Україні вільно працюють проросійські ЗМІ, які явно беруть участь в інформаційній війні, відпрацьовують темники колишнього заступника глави уряду Російської Федерації Владислава Суркова, беруть участь в організованих ззовні медіакампаніях, розганяючи ті ж акценти і смисли, що й російські ЗМІ, пан Ложкін відповів: «Ми живемо в демократичній країні та зобов'язані діяти у відповідності із законами. Ми перебуваємо у вилці: з одного боку, є проблема з такими ЗМІ, з іншого - вони діють у межах закону. Нас обвинувачують у наступі на свободу слова, якщо ми почнемо їх закривати».

 

«Називати тих, хто вбиває полонених українських солдат, "республіканцями" та "ополченцями", всі ці "зведення Південного сходу", "громадянська війна на Донбасі" і "як повідомляє прес-служба ДНР" - це свобода слова?», - перепитали журналісти. На це глава АП сказав, що «нам потрібно відкоригувати наше законодавство про ЗМІ, тому що до інформаційних війн воно ніяк не пристосоване. Цю роботу розпочато».

 

Також в інтерв'ю Борис Ложкін зауважив, що, вочевидь, місцеві вибори на окупованих територіях не відбудуться, якщо ситуація там не зміниться, оскільки для проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей там мають бути український прапор, українські ЗМІ, спостерігачі ОБСЄ та підконтрольний Україні кордон.

 

Нагадаємо, що Прокуратура міста Києва вже півроку добивається через суд припинення випуску газети «Вести» і журналу «Вести. Репортер» через публікацію низки статей, спрямованих на порушення територіальної цілісності України.

 

Тим часом проведений кандидатом наук із соціальних комунікацій Артемом Захарченком контент-аналіз засвідчує, що газета «Вести» фактично у кожному номері транслює 2-4 тези російської пропаганди. Крім того, видання послідовно створює негативний образ суспільно-політичної реальності у нашій країні.

 

«Детектор медіа»

Фото - Liga.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1849
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду