У Севастополі напали на редактора сайту і пробили їй голову (ДОПОВНЕНО)

У Севастополі напали на редактора сайту і пробили їй голову (ДОПОВНЕНО)

10 Квітня 2015
2515

У Севастополі напали на редактора сайту і пробили їй голову (ДОПОВНЕНО)

2515
У Севастополі напали на редактора сайту і пробили їй голову (ДОПОВНЕНО)
У Севастополі напали на редактора сайту і пробили їй голову (ДОПОВНЕНО)

9 квітня редактор севастопольського сайту «Информер» Ірина Остащенко була госпіталізована до нейрохірургічного відділення лікарні зі струсом мозку та відкритою черепно-мозковою травмою. Про це повідомляє «Информер».

 

У пані Остащенко рублена рвана і скальпована рана лобної і тім'яної частини голови. Їй зробили операцію, вона при тямі.

 

«Наша колега завжди відзначалася гострими і злободенними статтями, - пише «Информер». - Хтозна, можливо матеріали Ірини комусь не сподобалися? Поки що це вся інформація, яку ми можемо надати».

 

Видання обіцяло надати 10 квітня решту інформації, але поки що нічого не повідомляло.

 

Тим часом «Новости Севастополя» та «Гражданская оборона» пишуть, що журналістка отримала травми внаслідок нападу, який намагаються приховати правоохоронні органи та провладні ЗМІ Севастополя.

 

За їхніми даними, пані Остащенко в першій половині дня поверталася з редакційного завдання, вийшла з автомобіля, зайшла в під'їзд, відкрила двері квартири, потім обернулася на шум за спиною. Невідомий завдав їй удару по голові, після чого вона на деякий час втратила свідомість.

 

Журналістка отямилася та самостійно зателефонувала до «швидкої допомоги», своєму чоловікові, колишньому військовослужбовцю, який займав високий пост у штабі Чорноморського флоту РФ, і своїм колегам.

 

Чоловік приїхав додому одночасно зі «швидкою» і супроводжував Ірину Остащенко, яку відвезли у військово-морський госпіталь, де її й прооперували.

 

«Згідно з посадовими інструкціями, лікарі повинні були негайно повідомити в органи внутрішніх справ про надходження хворого з тілесними ушкодженнями насильницького характеру, в тому числі, пов'язаними з вогнепальними, колото-різаними, рубаними ранами, забиттями та струсом мозку. Також правоохоронні органи зобов'язані реагувати на повідомлення про злочини, опубліковані в засобах масової інформації, проводити за ними перевірки та порушувати кримінальні справи. Чому цього не сталося - невідомо», - пишуть «Новости Севастополя».

 

За словами головного редактора видання «Информер» Олександра Гофмана, зараз він перебуває в районому відділенні поліції, пише заяву про напад на співробітника видання і дає свідчення.

 

«Одна з версій того, що сталося - це помста на ґрунті неприязних відносин з редактором інтернет-видання Forpost, де свого часу Ірина Остащенка починала свою трудову діяльність журналіста», - пишуть «Новости Севастополя».

 

Ірина Остащенка - член ініціативної групи «Сонячний Херсонес», яка боролася проти незаконної забудови пляжу Сонячний і території музейного комплексу «Херсонес-Таврійський».

 

«Серед об'єктів її критики - сенатор від Севастополя Ольга Тимофєєва, редактор інтернет-видання Forpost і депутат Законодавчих зборів Сергій Кажанов. Та й голову Законодавчих зборів Олексія Чалого вона не раз критикувала у своїх статтях. Буквально напередодні, 7 квітня, вийшла її стаття "Севастопольський "Чегевара" відлітає назавжди? " з критикою на адресу Чалого», - пише «Гражданская оборона».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2515
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду