Черкаському журналісту погрожують розправою на шпальтах місцевої газети

Черкаському журналісту погрожують розправою на шпальтах місцевої газети

7 Квітня 2015
3059

Черкаському журналісту погрожують розправою на шпальтах місцевої газети

3059
Черкаському журналісту погрожують розправою на шпальтах місцевої газети
Черкаському журналісту погрожують розправою на шпальтах місцевої газети

Черкаському кореспонденту «Газети по-українськи», позаштатному кореспондену видання «Дзвін» Юрію Стригуну погрожують на шпальтах тальнівської газети «Рідна земля» (м. Тальне Черкаська обл.). Про це повідомляє інтернет-видання «Знай».

 

В останньому номері газети «Рідна земля» «моделюють» ситуацію, як журналіст Юрій Стригун може «раптово перечепиться через прутик і вдариться голівонькою об асфальт».

 

За словами Юрія Стригуна, газета «Рідна земля» належить депутату Черкаської обласної ради і директору Тальнівського хлібокомбінату Олександру Короткову, щодо діяльності якого журналіст зробив кілька розслідувань: «За останні три роки я зробив кілька розслідувань з приводу діяльності Олександра Короткова. Колишній заступник Партії регіонів в обласній раді був призначений на один з найбільших хлібокомбінатів України у Черкаській області, довів його до банкрутства і сам приватизував. Тепер його газета перейшла до відкритих погроз».

 

У статті в «Рідній землі» від 1 квітня, підписаній псевдонімом Злоба Денний, йдеться про те, що журналіст своїми статтями про приватизацію Тальнівського хлібокомбінату відлякує інвесторів та вставляє палиці в колеса власникам.

 

«Пан Стригун має стільки "друзів" в районі, що абсолютно не матиме ніяких підстав, коли раптом перечепиться через черговий "прутик" в Тальному і вдариться своєю голівонькою об не покладений на тому місці асфальт, звинувачувати в тому Комбінат чи Депутата. Це абсолютно не погроза, боронь Боже! Просто, ми моделюємо ситуацію, коли "абсолютний поборник правди" , отримавши черговий струс мозку - у тому числі і від своїх "друзів" чи "Інвесторів" - звинуватить в тому знову Комбінат хлібопродуктів», - йдеться в матеріалі.

 

 

За словами самого Юрія Стригуна офіс газети розташований на території хлібокомбінату, а директор підприємства Олександр Коротков безпосередньо фінансує друк видання.

 

Виданню «Знай» не вдалося отримати коментар Олександра Короткова щодо його причетності до «Рідної землі». Через своїх помічників він переказав, що згоден у приймальний день зустрітися для розмови, спілкуватися ж по телефону відмовився, пише видання.

 

Юрист Інституту масової інформації Максим Ратушний вважає, що подібні формулювання у статті можна назвати явним тиском на журналіста та свободу слова. «ЗМІ мають максимально поширити цю новину, бо після таких прямих погроз журналіст може припинити свою діяльність суто з міркувань власної безпеки», - зазначив юрист.

 

Пан Стригун заявив, що вже написав заяву до міліції і планує заявити також у прокуратуру. Він продовжуватиме розслідувати діяльність депутата та ситуацію навколо хлібокомбінату.

 

«Зброї у мене немає, тому більше ніяк захищати себе я не зможу. Але мова йде про мільйонні оборудки, тому зупинятися я не буду», - каже журналіст.

 

Як повідомляє «Знай», Олександр Коротков народився у Донецьку, там же почав свою професійну діяльність. Декілька років керував комбінатом «Хліб України» в Сумах, пізніше - аналогічним державним підприємством у м.Тальне Черкаської області. Із середині 2000-х пан Коротков став депутатом обласної ради від «Партії регіонів», зараз - від групи «Гідність».

 

Нагадаємо, в березні кінорежисер, волонтер та доброволець батальйону «Київська Русь» Крістіан Жерегі заявляв, що його пообіцяв ліквідувати фізично народний депутат Верховної Ради України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3059
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду