У колонії помер Микола Протасов, один із викрадачів Гонгадзе

У колонії помер Микола Протасов, один із викрадачів Гонгадзе

4 Квітня 2015
5307

У колонії помер Микола Протасов, один із викрадачів Гонгадзе

5307
У колонії помер Микола Протасов, один із викрадачів Гонгадзе
У колонії помер Микола Протасов, один із викрадачів Гонгадзе

У Менській колонії на Чернігівщині помер екс-полковник МВС, один з викрадачів Георгія Гонгадзе  Микола Протасов. Про це з посиланям на Валентину Теличенко, адвоката дружини загиблого журналіста Мирослави Гонгадзе, повідомляє «Українська правда».

 

За її словами, пан Протасов помер 29 березня, а поховали його за два дні.

 

«Він 1953 року народження, помер своєю смертю, мав проблеми зі здоров'ям, багато захворювань внутрішніх органів, ще перебуваючи на волі, зловживав алкоголем», - зазначила адвокат. 

 

Нагадаємо, екс-начальник чергової частини ГУ кримінального пошуку департаменту пошуково-розшукової діяльності МВС, колишній підлеглий Олексія Пукача та один із викрадачів Гонгадзе, Микола Протасов  відбував покарання за обвинуваченням у причетності до вбивства журналіста.

 

Апеляційний суд Києва визнав його винним 5 березня 2008 року, як і ще двох  колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС - Валерія Костенка, і Олександра Поповича. Усім трьом було призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

 

А колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія  Пукача 29 січня 2013 року було засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство Георгія Гонгадзе восени 2000 року.

 

У квітні 2014 року Генеральна прокуратура України почала перегляд справи про вбивство журналіста і перевірку причетності до нього другого президента Леоніда Кучми.

 

17 лютого Генеральний прокурор України Віктор Шокін відновив досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації умисного вбивства журналіста Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом перевищення влади і службових повноважень особами, які займали особливо відповідальне становище, що спричинило особливо тяжкі наслідки. Генпрокурор також створив слідчу групу і групу прокурорів з цієї справи.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://expres.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5307
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду