Журналісти ТВі провели флешмоб, їх не пустили на робочі місця – НМПУ говорить по порушення ККУ

Журналісти ТВі провели флешмоб, їх не пустили на робочі місця – НМПУ говорить по порушення ККУ

2 Квітня 2015
2915

Журналісти ТВі провели флешмоб, їх не пустили на робочі місця – НМПУ говорить по порушення ККУ

2915
Журналісти ТВі провели флешмоб, їх не пустили на робочі місця – НМПУ говорить по порушення ККУ
Журналісти ТВі провели флешмоб, їх не пустили на робочі місця – НМПУ говорить по порушення ККУ

Сьогодні, 2 квітня, журналісти каналу ТВі у повному складі не змогли потрапити на свої робочі місця, хоча  30 березня на зустрічі з колективом теперішній директор телеканалу ТВі Максим Урбанський заявив, що  телеканал має поновити мовлення 2 квітня. Про це повідомляє прес-служба Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ).

 

За 172 статтею Кримінального Кодексу України недопущення працівників на робочі місця вважається порушенням трудового права, зазначає НМПУ.

 

Журналісти на знак протесту проти ситуації на телеканалі ТВі влаштували креативний флеш-моб. Суть його полягала в тому, що працівники каналу поклали каремат та одягнули домашні капці і халати, пояснюючи це тим, що будуть постійно жити в офісі телеканалу. Також журналісти викликали правоохоронців.

 

«У зв'язку із декількамісячною заборгованістю по заробітній платі наступного місяця мені немає чим платити за житло і при цьому я перебуваю в порівняно вигідній ситуації, оскільки у багатьох моїх колег є сім'ї, які треба годувати. Їм ще складніше жити», - так прокоментував ситуацію, яка склалася, режисер монтажу ТВі Юрій Черната.

 

 

«Акція без сумніву креативна, проте вона не вирішує проблему в медіагалузі. Таке скотське відношення до найманих працівників як невиплати зарплати, багатомісячні заборгованості, приховане працевлаштування обумовлене тим, що ми не знаємо справжніх власників телеканалу. Вони (в даному випадку власники) можуть собі дозволити порушувати закони без наслідків для себе. Ця ситуація з ТВі є яскравою ілюстрацією незахищеності працівників медіа та журналістів і волає до наших законотворців зробити медіавласність прозорою», - так оцінює ситуацію голова Київської медіапрофспілки Юка Гаврилова.

 

 

Нагадаємо, НМПУ повідомляла, що 2 квітня за допомогою флешмобу журналісти ТВі спробують вплинути на власників та керівництво каналу з метою погашення багатомісячної заборгованості понад 200 працівникам та відновленням роботи телеканалу у звичному режимі.

 

Як писала «Детектор медіа», з 23 березня телеканал ТВі припинив мовлення. Колективу повідомили, що 20 березня в них останній робочий день, канал закривається і з 23 березня вже не буде ефірів.

 

Директор каналу ТВі Ольга Манько підтвердила «Детектор медіа» призупинення діяльності каналу ТВі. «У зв'язку зі складною економічною ситуацією в країні, а також з тим, що канал є дотаційним, його діяльність призупинено до кращих часів», - повідомила пані Манько.

 

При цьому канал заборгував працівникам зарплату за три місяці. Відповідаючи на запитання, чи будуть виплачені борги, керівник ТВі відповіла: «Наразі робиться все можливе аби розрахуватися з боргами, в першу чергу - з колективом».

 

20 березня працівники ТВі блокували канал з вимогою виплатити борги по зарплаті. Детальніше про проблеми на ТВі читайте в інтерв'ю представників колективу.

 

30 березня відбулася зустріч представників Незалежної медіа-профспілки України з директором підприємства «Інфо24» Максимом Урбанським, який називає себе представником інтересів власників телеканалу ТВі і який заявив, що борги по зарплаті будуть виплачені співробітникам телеканалу «після відновлення платоспроможності підприємства», але конкретних термінів не назвав.

 

Максим Урбанський, директор ТОВ «Інфо24» - компанії, на яку оформлена ліцензія на супутникове мовлення каналу ТВі - в офіційному зверненні, яке надійшло на адресу «Детектор медіа», повідомив, що  канал ТВі протягом найближчих днів відновить мовлення, але без інформаційних програм. Він також підкреслив, що керівництво не відмовляється від заборгованості перед працівниками і докладає зусиль для її погашення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2915
Читайте також
10.09.2018 13:17
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
9 237
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду