«112 Україна» просить Нацраду не примушувати канал змінювати формат мовлення

«112 Україна» просить Нацраду не примушувати канал змінювати формат мовлення

27 Березня 2015
4697
27 Березня 2015
18:11

«112 Україна» просить Нацраду не примушувати канал змінювати формат мовлення

4697
«112 Україна» просить Нацраду не примушувати канал змінювати формат мовлення
«112 Україна» просить Нацраду не примушувати канал змінювати формат мовлення

Телеканал «112 Україна» звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з відкритим листом, який підписали всі співробітники телеканалу, у якому просить вирішити питання з переоформленням ліцензій регіональних компаній мовника. Про це повідомляється на сайті каналу.

 

«Ми просимо вас переоформити ліцензії регіональних телекомпаній, що дозволить нашому телеканалу продовжити мовлення на цих частотах. А також буде виконанням вашого ж звернення до телекомпаній країни збільшити частку  інформаційного контенту», - просить телеканал.

 

Мовник також просить припинити примушувати телеканал змінити формат мовлення під регіональні ліцензії, адже це, на переконання телеканалу, призведе до зменшення його аудиторії.

 

«Наші рейтинги доводять: ми робимо той продукт, якого потребує українське суспільство.  Суспільство може саме вирішувати та робити свій вибір, не робіть вибір за наших телеглядачів, примушуючи нас змінювати формат мовлення», - зазначає телеканал.

 

Позитивне вирішення питання про зміну програмних концепцій п'яти регіональних компаній дозволить зняти напруженість у відносинах Нацради і телеканалу, впевнені підписанти листа.

 

У листі співробітники «112 Україна» просять також припинити тиск на канал і надати можливість виконувати журналістську роботу. Отримані попередження, в тому числі за трансляцію програми «Шустер Live», викликають підозри у введенні цензури в Україні, зазначають на телеканалі.

 

 

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення оголосила по попередженню кожній з п'яти компаній, які володіють ліцензіями на цифрове ефірне регіональне мовлення в мультиплексі МХ-5 та які об'єднані в мережу загальнонаціонального каналу «112 Україна»: ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» і ТОВ «ТВ Вибір». Відповідні рішення Нацрада ухвалила на засіданні 26 березня за результатами позапланових перевірок компаній.

 

Попередження оголошені за порушення програмної концепції та формату (замість розважально-інформаційного з фільмопоказом - інформаційно-розважальний) та недотримання вихідних даних (за ліцензіями логотипи компаній мають містити не лише емблему «112 Україна», а й назви компаній).

 

Водночас Нацрада відмовила кожній із цих компаній у переоформленні їх програмних концепцій під концепцію загальнонаціонального каналу «112 Україна», мотивуючи це тим, що компанії отримали ліцензії під час конкурсу на регіональні та місцеве цифрове мовлення, але згодом замість окремих п'яти регіональних телеканалів запустили мовлення, яке де-факто є загальнонаціональним. Водночас внаслідок регіонального цифрового конкурсу понад 160 місцевих і регіональних мовників залишилися без цифрових ліцензій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4697
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
wewew
3309 дн. тому
насколько я знаю на 112 канале вообще никто не работает.... все на какую то левую фирму оформлены
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду