Нацрада домовилася з індустрією про розробку нового меморандуму

Нацрада домовилася з індустрією про розробку нового меморандуму

27 Березня 2015
2218
27 Березня 2015
09:56

Нацрада домовилася з індустрією про розробку нового меморандуму

2218
Нацрада домовилася з індустрією про розробку нового меморандуму
Нацрада домовилася з індустрією про розробку нового меморандуму

25 березня в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення відбулася зустріч за закритими дверима з керівниками провідних телекомпаній, на якій обговорювалися питання співрегулювання галузі. Про це на брифінгу повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

 

Учасники зустрічі обговорювали, яким чином можна врегулювати спірні чи застарілі норми законодавства до ухвалення нового закону про аудіовізуальні послуги, зокрема - визначення національного та європейського продукту і його квот, дублювання й озвучення фільмів, серіалів і програм українською мовою, критерії визначення телевізійних жанрів.

 

Учасники зустрічі домовилися, що індустрія за результатами обговорення подасть проект майбутнього меморандуму чи іншого документа, а Національна рада, проаналізувавши його, підготує до підписання.

 

У зустрічі також узяв участь голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Микола Княжицький.

 

Нагадаємо, що 19 березня Нацрада визнала порушення Новим каналом і низкою каналів групи «Інтер» і «Медіа Група Україна» норм закону про обов'язкові 50% національного продукту в ефірі. Однак, враховуючи пояснення представників каналів, вона взяла до відома наявність порушень, зобов'язавши мовників їх усунути протягом місяця.

 

26 березня Нацрада призначила позапланові перевірки телеканалів ICTV, Новий канал, НТН і «Україна» за порушення умов прокатних посвідчень низки фільмів і серіалів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2218
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду