Інтерпол підтвердив, що розглядає справу із звинуваченням Княжицького

Інтерпол підтвердив, що розглядає справу із звинуваченням Княжицького

25 Березня 2015
5057
25 Березня 2015
13:33

Інтерпол підтвердив, що розглядає справу із звинуваченням Княжицького

5057
Інтерпол підтвердив, що розглядає справу із звинуваченням Княжицького
Інтерпол підтвердив, що розглядає справу із звинуваченням Княжицького

Інтерпол заявляє, що переглядає всі деталі звинувачень у зґвалтуванні проти народного депутата України Миколи Княжицького. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

В Інтерполі Радіо Свобода повідомили, що повідомлення про розшук Миколи Княжицького, яке зняли з сайту організації 24 березня, «вилучили до завершення перегляду справи».

 

Раніше Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Центральне бюро Інтерполу зняло з розшуку народного депутата Миколу Княжицького до встановлення всіх обставин, які стали причиною звернення правоохоронних органів Камбоджі для розшуку українського політичного діяча.

 

Водночас народний депутат від «Народного фронту» Микола Княжицький повідомив «Детектор медіа», що його дані вже прибрано із сайту Інтерполу. Інформації про пана Княжицького вже відсутня в пошуковій системі сайту, але вона досі міститься за лінком про оголошення в розшук. Сам пан Княжицький запевняє, що невдовзі цей лінк уже не працюватиме.

 

23 березня стало відомо, що міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) на прохання правоохоронних органів Камбоджі оголосила в розшук українського депутата Миколу Княжицького за начебто зґвалтування, яке сталося у вересні 2011 року.

 

Пан Княжицький одразу заявив, що ці звинувачення проти нього є наклепом, оскільки в день, коли в Камбоджі начебто стався злочин, він перебував у Києві і вів програму на каналі ТВі.

 

Народний депутат висловив думку, що спроби його скомпрометувати організовані московськими спецслужбами через те, що він ініціював заборону російських пропагандистських телеканалів та серіалів. Також він припустив, що ініціатором справи нібито є російський бізнесмен Костянтин Кагаловський. Пан Кагаловський відкинув ці звинувачення.

 

Того ж дня стало відомо, що українське бюро Інтерполу не планує видавати Миколу Княжицького Камбоджі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5057
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду