Держкомтелерадіо відзначив необхідність подальшого забезпечення інформаційної безпеки Дніпропетровщини, що межує з зоною АТО

Держкомтелерадіо відзначив необхідність подальшого забезпечення інформаційної безпеки Дніпропетровщини, що межує з зоною АТО

24 Березня 2015
14864
24 Березня 2015
18:50

Держкомтелерадіо відзначив необхідність подальшого забезпечення інформаційної безпеки Дніпропетровщини, що межує з зоною АТО

14864
Держкомтелерадіо відзначив необхідність подальшого забезпечення інформаційної безпеки Дніпропетровщини, що межує з зоною АТО
Держкомтелерадіо відзначив необхідність подальшого забезпечення інформаційної безпеки Дніпропетровщини, що межує з зоною АТО

24 березня колегія Держкомтелерадіо розглянула стан розвитку інформаційного простору Дніпропетровської області і визнала його задовільним. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Оскільки область межує із зоною АТО, і навесні 2014 року тут були спроби російських провокаторів організувати мітинги «руської весни», окрема розмова на колегії була присвячена темі протидії російській пропаганді та забезпечення інформаційної безпеки області. Колегія схвалила діяльність Дніпропетровської облдержадміністрації, яка здійснює щоденний моніторинг місцевих аудіовізуальних засобів масової інформації з метою виявлення матеріалів, що закликають до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність, пропаганду війни, сепаратизму і тероризму, та реалізує заходи щодо припинення здійснення ретрансляції заборонених російських телеканалів на території області.

 

«Заслуговує підтримки й досвід дніпропетровських колег у розповсюдженні друкованих ЗМІ у зоні АТО. Ми намагаємося це зробити із Києва і наштовхуємося на багато перешкод. Є позитивні напрацювання у Дніпропетровської ОДТРК із створення роликів соціальної реклами. Порадив би більше уваги приділити темі мобілізації, патріотичні ролики на підтримку української армії, як ніколи, зараз потрібні», - зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

Дніпропетровська обласна державна телерадіокомпанія (ОДТРК) - один із найбільших регіональних телерадіомовників, її програми приймаються на 90% території Дніпропетровщини з населенням 3,8 млн. осіб. Водночас найближчим часом в області необхідно здійснити заходи з підготовки та впровадження суспільного телерадіомовлення. Проблемою є забезпечення покриття впевненим телерадіосигналом загальнонаціональних мовників районів області, де наразі такий сигнал відсутній.  Серед інших нагальних завдань - розбудова сучасної радіомережі FM-діапазону.

 

У видавничій сфері, зазначили члени колегії, необхідно здійснювати заходи із розширення асортименту україномовної книжкової продукції, що випускається в області, сприяти розбудові мережі книгорозповсюдження - особливо у сільської місцевості.

 

Як доповіла заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з  громадськістю Дніпропетровської ОДА Марина Бойко, на території області працюють 63 місцеві та регіональні телерадіоорганізації та 24 радіоорганізації. У цифровому стандарті транслюються програми 32 мовників (29 загальнонаціональних та 3 місцевих). Усі телерадіоорганізації на території області ведуть власне мовлення державною мовою, а також мовою національних меншин.

 

Станом на 1 січня в області зареєстровано 1388 друкованих засобів масової інформації місцевої сфери розповсюдження. Найбільш впливовими серед них є обласні газети «Вісті Придніпров'я» (засновник - обласна державна адміністрація), яка виходить два рази на тиждень накладом 70 050 примірників, та «Зоря» (засновник - обласна рада), що виходить два рази на тиждень загальним накладом 74 480 примірників.

 

В області діє програма економічної підтримки районних, міських та міськрайонних газет, районного, міського, міськрайонного телерадіомовлення на 2007-2015 роки. У 2014 році з обласного бюджету на її фінансування було виділено 5,5 млн. грн. У 2015 році фінансування передбачено в сумі 5,0 млн. грн.

 

В інформаційному просторі області представлено понад 40 місцевих новинних інтернет-сайтів, у тому числі інформаційні агентства та інтернет-видання. Найбільш рейтинговими сайтами є gorod.dp.ua, dp.vgorode.ua, dnepr.comments.ua, most-dnepr.info.

 

До Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції  внесено 332  суб'єкти видавничої справи.

 

Нагадаємо, Державний комітет телебачення і радіомовлення України  вважає приорітетним завданням відновлення мовлення Донецької та Луганської обласних державних телерадіокомпаній (ОДТРК), однак для цього необхідно прийняти низку рішень як з боку мовників, так і Національної  ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Держкомтелерадіо пропонує об’єднати сітки мовлення Донецької та Луганської ОДТРК та шукає для них обладнання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14864
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду