У конкурсі на висвітлення гендерної тематики перемогли чотири місцеві видання

У конкурсі на висвітлення гендерної тематики перемогли чотири місцеві видання

24 Березня 2015
2338
24 Березня 2015
15:49

У конкурсі на висвітлення гендерної тематики перемогли чотири місцеві видання

2338
У конкурсі на висвітлення гендерної тематики перемогли чотири місцеві видання
У конкурсі на висвітлення гендерної тематики перемогли чотири місцеві видання

Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП), Комісія з журналістської етики та Проект Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» оголосили переможців конкурсу із впровадження збалансованого підходу до висвітлення гендерно забарвлених тем.

 

Загалом у конкурсі взяли участь 15 редакційних колективів, а переможцями стали:

- газета «Наш Репортер» (Дніпродзержинськ),

- газета 20minut.ua (Вінниця),

- газета «Волинь-нова» (Луцьк),

- газета «Рівне вечірнє», www.rivnepost.rv.ua (Рівне).

 

На думку організаторів конкурсу, історії успіху цих чотирьох видань, їхні досягнення та досвід стануть у великій нагоді практично всім журналістам і редакторам масових українських ЗМІ.

 

Кожне видання-переможець отримає грант у вигляді роботи двох експертів-консультантів, спрямованої на покращення процесів планування, роботи зі змістом та версткою видання, сфокусованої на гендерно забарвленій тематиці та всіх аспектах роботи редакції, де проявляється гендерна специфіка.

 

Експертами проекту є:

Сергій Штурхецький - член Комісії з журналістської етики, кандидат наук з державного управління, викладач Національного університету «Острозька академія»;

Тетяна Кузнєцова - доктор наук із соціальних комунікацій, професор, декан факультету журналістики, завідувач кафедри журналістики Національного університету «Одеська юридична академія»;

Олексій Погорелов - генеральний директор УАВПП, член Комісії з журналістської етики;

Юлія Гончар - тренерка з гендерної політики Програми рівних можливостей і прав жінок в Україні ПРООН, керівниця проекту «Гендер Онлайн».

 

Під час реалізації проекту відбудеться відкритий практичний семінар з європейською експерткою - фахівцем у питаннях ЗМІ та гендеру Сюзанною Молл. Вона не лише покаже та розбере найкращі приклади роботи європейських медіа, але й візьме участь в аналізі виконаної редакціями роботи, буде надавати консультації протягом усього проекту, а за його підсумками підготує рекомендації для українських ЗМІ стосовно найбільш ефективних практик висвітлення тематики, яка має гендерну специфіку. Ці рекомендації будуть доступні для всіх охочих.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2338
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду