Голова Нацради Юрій Артеменко буде судитися з нардепом Сергієм Капліним

Голова Нацради Юрій Артеменко буде судитися з нардепом Сергієм Капліним

19 Березня 2015
4141
19 Березня 2015
17:31

Голова Нацради Юрій Артеменко буде судитися з нардепом Сергієм Капліним

4141
Голова Нацради Юрій Артеменко буде судитися з нардепом Сергієм Капліним
Голова Нацради Юрій Артеменко буде судитися з нардепом Сергієм Капліним

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко буде подавати до суду позов про захист честі й гідності проти народного депутата з «Блоку Петра Порошенка» Сергія Капліна. Про це він заявив на брифінгу 19 березня, коментуючи заяву пана Капліна про те, що Адміністрація президента нібито вимагає від Нацради винести чергове попередження телеканалу «112 Україна», що може поставити канал під загрозу закриття.

 

«Ніхто ніяких доручень від Адміністрації Президента, як звинуватив народний депутат Каплін, не давав. У заяві депутата Капліна немає ні каплі правди! Я сьогодні підготував позов і подаю на нього до суду. Також іще, можливо, звернуся до Генеральної прокуратури України щодо звинувачень у злочині», - сказав пан Артеменко.

 

«Щодо закриття - ніхто канал "112" не закриває. Нацрада жодного каналу не закриває - це вирішує тільки суд», - заявив голова Нацради.

 

Наявність у каналів попереджень, на думку пана Артеменка, є застереженням для мовників. «Канали попереджені - значить застережені. І коли вони виправляються, ми знімаємо з них попередження. Зараз, наприклад, ми йдемо по процедурі зняття попередження з каналу "Інтер"», - зауважив він.

 

Пан Артеменко заявив, що в Нацради рівне ставлення до всіх каналів.

 

Він зауважив, що 19 березня Нацрада була готова розглядати питання щодо переоформлення ліцензій, щодо проведення перевірок і щодо «скасування деяких санкцій» каналу «112», але представники каналу не прийшли на засідання, тому Нацрада перенесла розгляд питань «112 Україна» на наступне засідання.

 

Водночас голова Нацради підтримав заяву Незалежної медіа-профспілки України про те, що канал «112 Україна» має назвати своїх власників і джерела фінансування. «Це питання, яке хвилює всіх глядачів, усе суспільство», - вважає пан Артеменко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4141
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду