Гройсман повідомив, що підписав закон про заборону серіалів, які пропагують країну-агресора

Гройсман повідомив, що підписав закон про заборону серіалів, які пропагують країну-агресора

18 Березня 2015
4762
18 Березня 2015
20:28

Гройсман повідомив, що підписав закон про заборону серіалів, які пропагують країну-агресора

4762
Гройсман повідомив, що підписав закон про заборону серіалів, які пропагують країну-агресора
Гройсман повідомив, що підписав закон про заборону серіалів, які пропагують країну-агресора

Сьогодні, 18 березня, голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що підписав прийнятий Верховною Радою 5 лютого законопроект № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», який забороняє показ в Україні серіалів, що пропагують країну-агресора. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

За словами спікера парламенту, закон передано на підпис Президенту України.

 

«Щойно я підписав закон про заборону серіалів, які пропагують краіну-агресора. Сьогодні парламент, нарешті, вирішив всі юридичні проблеми, які досі не дозволяли це зробити. Отже, закон підписано і передано на підпис президенту. Хочу привітати всіх, адже тепер з наших екранів зникне телепропаганда, яка перекручує нашу історію і возвеличує агресора», - повідомив Володимир Гройсман.

 

Водночас він  наголосив, цей закон не стосується ані мультфільмів, ані серіалів про любов. «Забороняються лише пропагандистські агітки. Щодо телеканалів, то їм надається два місяці для того, щоб перейти на нові рейки», - запевнив спікер.

 

18 березня Верховна Рада відхилила проект постанови депутатів від «Опозиційного блоку» Юрія Бойка та Михайла Папієва № 1317-П про скасування голосування в другому читанні за заборону російських серіалів. Таким чином, розблоковано процедуру підписання закону про заборону російських серіалів.

 

Нагадаємо, 6 лютого представники «Опозиційного блоку» ініціювали проект постанови про скасування рішення Верховної Ради від 5 лютого про прийняття в цілому як закону проекту № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України».

 

Через це голова Верховної Ради Володимир Гройсман не міг підписати ухвалений 5 лютого закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», який забороняє розповсюдження і демонстрування в Україні частини російських фільмів і серіалів.

 

5 лютого Верховна Рада 259 голосами ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» (законопроект № 1317), який забороняє розповсюдження і демонстрування в Україні частини російських фільмів і серіалів. Законопроект прийнято в цілому в редакції, підготовленій Комітетом з питань культури та духовності, але з урахуванням поправки № 28 (про це свідчать результати голосування).

 

При цьому є різні тлумачення того, поправку якого змісту ухвалили народні депутати. У таблиці поправок до другого читання № 28 - це поправка Вікторії Сюмар, за якою забороняються лише ті російські фільми, які виготовлені після 1 січня 2014 року. Однак співавтор законопроекту Микола Княжицький і сама Вікторія Сюмар стверджують, що в документі враховано поправку в редакції Радикальної партії, згідно з якою забороняється всі проекти, які були зняті в Російській Федерації з 1991 року.

 

Сьогодні, 18 березня,  Вікторія Сюмар заявила, що закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» (законопроект № 1317) буде підписаний головою Верховної Ради з урахуванням її редакційної правки №28, за якою забороняються лише ті російські фільми, які виготовлені після 1 січня 2014 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4762
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
3325 дн. тому
Отже, за мене, українця, хтось вирішує що є пропагандистською продукцією, а що - ні. А чому не я сам це вирішую? Невже ті, хто беруть на себе це право вирішувати вважають, що я, українець, бидло, яке не здатне подивитись (почитати, послухати і т.д.) і зробити правильні, патріотичні висновки про ворога, пропаганду, агресора і разом про добро, порядність, загальнолюдські цінності, патріотизм, вірність Українскькій Вітчизні. Це - не демократія. Будь яке нав'язування своєї думки, мислення, поглядів - не демократія. Заборонили. І що далі? Тільки західне та американське. Теж не згоден. Повинно бути присутнє і те і інше. І ми - українці - народ розумний, мислячий, який стоїть на кордоні Великого Заходу і не менш Великого Сходу, маємо право дивитись (читати, слухати і т.д.) продукцію ВСИХ сусідніх сторін и маємо ПРАВО вирішувати САМІ, що є пропагандистською продукцією, а що - ні. Маємо ПРАВО робити патріотичні висновки і діяти не так, як зображується, а так як велить велика Українська Совість і Честь. А замість забороняти, шановні депутати, краще б виділили кошти на розвиток українського кіноматографа, розвиток патріотичного громадського (а не сучасного олігархічного) телебачення.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду