Кримська журналістка Наталія Кокоріна вийшла з ФСБ після шестигодинного допиту

Кримська журналістка Наталія Кокоріна вийшла з ФСБ після шестигодинного допиту

13 Березня 2015
3683
13 Березня 2015
18:49

Кримська журналістка Наталія Кокоріна вийшла з ФСБ після шестигодинного допиту

3683
Кримська журналістка Наталія Кокоріна вийшла з ФСБ після шестигодинного допиту
Кримська журналістка Наталія Кокоріна вийшла з ФСБ після шестигодинного допиту

Кримська журналістка, редактор «Центру журналістських розслідувань» Наталія Кокоріна та її адвокат Джеміль Темешев вийшли з будівлі кримського управління ФСБ Росії після шестигодинного допиту. Про це повідомляє «Крим. Реалії».

 

Как сообщила Наталья на выходе, ее допрашивали в качестве свидетеля по уголовному делу. Однако подробности пока не сообщаются.

Источник: http://investigator.org.ua/news/150844/


© Центр журналистских расследований

Як повідомила журналістка на виході, її допитували в якості свідка у кримінальній справі. Однак подробиці поки не повідомляються, передає «Центр журналістських розслідувань».

 

Допит журналістки тривав понад шість годин. До управління ФСБ Криму приїхали близько десяти журналістів, серед яких і представники зарубіжних ЗМІ. Спершу їх оточили співробітники Київського райвідділу поліції Сімферополя і заборонили знімати, після чого попросили пред'явити всіх документи та почали переписувати особисті дані журналістів, включаючи адреси прописки.

 

Згодом до журналістів підійшов співробітник правоохоронних органів із питанням, чи є серед присутніх люди з російськими паспортами, які могли б бути понятими при слідчих діях. Представники ЗМІ у відповідь проінформували, що вони журналісти і не можуть суміщати обов'язки.

 

За повідомленням кореспондента «Крим. Реалії», до будівлі ФСБ під'їхав автозак, постояв приблизно 15 хвилин і від'їхав. Деякий час потому до будівлі під'їхала машина, з якої вийшли журналісти каналу «Первый крымский».

 

Раніше на проханння прокоментвати затримання, самопроголошений «міністр інформації» Криму Дмитро Полонський заявив, що «жодних затримань сьогодні журналістів на території Республіки Крим не відбувалось».

 

Тим часом ФСБ у Криму відмовилися коментувати затримання Наталії Кокоріної та обшуки у квартирах двох кримських журналісток 13 березня.

 

Нагадаємо, Наталю Кокоріну 13 березня затримали співробітники ФСБ, тривалий час до неї не допускали адвоката. Перед цим агенти ФСБ обшукали квартиру батьків журналістки у Сімферополі.

 

Також 13 березня співробітники ФСБ провели обшук у квартирі батьків іншої кримської журналістки Анни Андрієвської, яка після анексії півострова залишила Крим і зараз мешкає в Києві.

 

Представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович засудила залякування незалежних журналістів у Криму та закликала негайно звільнити журналістку Наталю Кокоріну.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін також висловив вимогу до Росії звільнити Наталю Кокоріну.

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що єдиний інструмент захисту журналістів в Криму від репресій - максимальний розголос.

 

Голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов вважає, що обшуки в квартирах кримських журналісток - це спроба кримської влади чинити на них тиск.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3683
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду