МЗС України вимагає звільнити кримську журналістку Наталію Кокоріну

МЗС України вимагає звільнити кримську журналістку Наталію Кокоріну

13 Березня 2015
2313
13 Березня 2015
16:42

МЗС України вимагає звільнити кримську журналістку Наталію Кокоріну

2313
МЗС України вимагає звільнити кримську журналістку Наталію Кокоріну
МЗС України вимагає звільнити кримську журналістку Наталію Кокоріну

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав Росію звільнити кримську журналістку, редактора «Центру журналістських розслідувань» Наталію Кокоріну, затриману ФСБ Росії в Криму 13 березня. Про це він написав у Twitter.

 

Глава МЗС України також закликав зупинити придушення свободи слова в Криму.

 

«Пані Кокоріна має бути звільнена. Росія, як держава-окупант, має зупинитися у придушенні свободи слова в Криму. #CrimeaIsUkraine. У мене все», - написав він.

 

Тим часом ФСБ у Криму відмовляється коментувати обшуки у квартирах журналістів і затримання Наталії Кокоріної, пише «Крим. Реалії».

 

Нагадаємо, Наталю Кокоріну 13 березня затримали співробітники ФСБ, тривалий час до неї не допускали адвоката. Перед цим агенти ФСБ обшукали квартиру батьків журналістки у Сімферополі.

 

Також 13 березня співробітники ФСБ провели обшук у квартирі батьків іншої кримської журналістки Анни Андрієвської, яка після анексії півострова залишила Крим і зараз мешкає в Києві.

 

Представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович засудила залякування незалежних журналістів у Криму та закликала негайно звільнити журналістку Наталю Кокоріну.

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що єдиний інструмент захисту журналістів в Криму від репресій - максимальний розголос.

 

Голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов вважає, що обшуки в квартирах кримських журналісток - це спроба кримської влади чинити на них тиск.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду