НСЖУ виступає за розмежування спеціальностей «журналістика» і «піар»

НСЖУ виступає за розмежування спеціальностей «журналістика» і «піар»

10 Березня 2015
2296
10 Березня 2015
16:00

НСЖУ виступає за розмежування спеціальностей «журналістика» і «піар»

2296
НСЖУ виступає за розмежування спеціальностей «журналістика» і «піар»
НСЖУ виступає за розмежування спеціальностей «журналістика» і «піар»

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) занепокоєна можливим вилученням з переліку спеціальностей вищої освіти окремого фаху «реклама та зв'язки з громадськістю». Про це повідомляє прес-служба спілки.

 

Об'єднання спеціальностей передбачається проектом постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти».

 

З цього приводу НСЖУ підготувала зверненні до Міністра освіти України Сергія Квіта. Спілка підтримує звернення Науково-методичної комісії з журналістики та інформації щодо збереження окремої спеціальності «реклама та зв'язки з громадськістю».

 

У НСЖУ вважають, що відсутність у переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, спеціальності «реклама та зв'язки з громадськістю» свідчить про повернення української освіти до радянської практики ототожнення журналістики з пропагандою та агітацією (піар знову стане спеціалізацією в освіті майбутніх журналістів).

 

«Нині в Україні виокремлено в окремий бакалаврський напрям підготовку рекламістів та фахівців зі зв'язків із громадськістю. І це відмежування піару від журналістики відповідає світовим стандартам. НСЖУ підтримує пропозицію доповнення переліку спеціальностей наступною - «0323 - Реклама та зв'язки з громадськістю», - йдеться у зверненні спілки за підписом першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка.

 

Нагадаємо, у 2013 році Сергій Квіт, який обіймав посаду президента Києво-Могилянської академії, зазначав, що незабаром академічна освіта журналіста може остаточно перестати бути потрібною для роботи в ЗМІ попри те, що багато вищих навчальних закладів випускає журналістів.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2296
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду