Колишня очільниця Львівської ОДА Ірина Сех програла у суді івано-франківській газеті

Колишня очільниця Львівської ОДА Ірина Сех програла у суді івано-франківській газеті

10 Березня 2015
3322
10 Березня 2015
13:38

Колишня очільниця Львівської ОДА Ірина Сех програла у суді івано-франківській газеті

3322
Колишня очільниця Львівської ОДА Ірина Сех програла у суді івано-франківській газеті
Колишня очільниця Львівської ОДА Ірина Сех програла у суді івано-франківській газеті

Після дворічної судової тяганини екс-голова Львівської облдержадміністрації (ОДА) Ірина Сех програла судову справу за позовом до прикарпатської газети «Дзвони нації» за образу честі, гідності та ділової репутації. Її адвокати можуть подати апеляцію. Про це повідомляє Zaxid.net.

 

27 лютого Івано-Франківський міський суд відхилив вимоги члена партії «Свобода» до редакції спростувати нібито наклепницьку інформацію, викладену у статті друкованого видання під назвою «Дубові справи опозиції».

 

Публікація, в якій  Ірину Сех, тоді ще лідера фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді, звинуватили у «кришуванні» незаконної вирубки і контрабандного вивезення лісу підприємством її чоловіка, з'явилась на шпальтах прикарпатської газети у серпні 2012 року, і базувалась на інформації, оприлюдненій низкою львівських ЗМІ. Газету з вказаною публікацією розповсюджували на окрузі Ірини Сех на Бродівщині (Львівська область) під час передвиборчої компанії до парламенту 2012 року.

 

У своєму позові до Івано-Франківського міського суду у жовтні 2012 року Ірина Сех вимагала від видання спростувати інформацію та надрукувати на сторінках газети вибачення за наклеп, повідомив видавець газети «Дзвони нації» Тарас Боднар.

 

За два роки відбулось понад 20 розглядів справи у судах різних інстанцій. Після одного із них, що відбувся 28 березня 2014 року, Івано-Франківський міський суд завдовольнив позов Ірини Сех та зобов'язав газету «Дзвони нації» спростувати викладену в публікації інформацію. 

 

«У процесі ми програвали, потім подавали заяви до апеляційного суду Івано-Франківської області. Потім була наша касаційна скарга до Вищого спеціалізованого суду України, яку той задовольнив і скерував справу знову на розгляд суду до першої інстанції, який ми аж тепер, в кінці  лютого, виграли», - пояснив пан Боднар.

 

З його слів, апеляції на це рішення Івано-Франківського суду від 27 лютого адвокати Ірини Сех ще не подали.  

 

Ірина Сех була призначено головою Львівської ОДА указом в.о. президента України Олександра Турчинова 2 березня. Пані Сех суміщала посаду у виконавчій владі зі статусом народного депутата від ВО «Свобода».  Позачергові парламентські вибори у листопаді 2014 року Ірина Сех програла у мажоритарному окрузі.

 

Нагадаємо, 25 листопада минулого року т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації (ОДА) Юрій Турянський під час звітування перед представниками громадськості за сто днів діяльності на посаді поскаржився, що журналісти начебто обливають його брудом у публікаціях та сюжетах, і запропонував міському голові Львова Андрію Садовому, якого він звинувачує у кампанії проти нього у ЗМІ, разом пройти перевірку на детекторі брехні. У грудні 2014 року очільником Львівсьої ОДА був призначений Олег Синютка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду