Українські журналісти працюють у Криму напівлегально – генпродюсер «Чорноморської ТРК»

Українські журналісти працюють у Криму напівлегально – генпродюсер «Чорноморської ТРК»

9 Березня 2015
1918

Українські журналісти працюють у Криму напівлегально – генпродюсер «Чорноморської ТРК»

1918
Українські журналісти працюють у Криму напівлегально – генпродюсер «Чорноморської ТРК»
Українські журналісти працюють у Криму напівлегально – генпродюсер «Чорноморської ТРК»

Сергія Костинського призначено радником міністра інформаційної політики (МІП) з питань Криму на прохання кримських журналістів, яким зараз надзвичайно важко працювати на півострові. Про це в ефірі 5-го каналу заявив генеральний продюсер «Чорноморської ТРК» Олександр Янковський, повідомляє прес-служба телеканалу.

 

«Призначення Сергія (Костинського - ТК) - це ініціатива кримських медіа. Це не просто Юрій Стець вибрав собі якусь людину і призначив. Ми делегували Сергія в Міністерство інформаційної політики для того щоб він допомагав вирішувати і наші питання», - заявив Олександр Янковський.

 

Нагадаємо, 5 березня міністр інформаційної політики України Юрій Стець призначив радником з питань інформаційної політики Криму експерта ГО «Кримський інститут стратегічних досліджень» Сергія Костинського, який є кримським політичним експертом. Він очолював дослідницьку організацію «Фонд стратегічного консалтингу» і був змушений залишити АР Крим у зв'язку з її окупацією. На посаді радника МІП він відповідатиме за співпрацю із кримськими журналістами, експертами та громадськими діячами, що працюють на материку, а також за формування основних напрямків інформаційної політики щодо Криму.

 

Як зазначив Юрій Стець, ключовими завданнями Сергія Костинського стануть забезпечення протидії згортанню свободи слова в Криму та поширення українських ЗМІ в кримському інформаційному просторі. Зокрема, радник міністра інформаційної політики з питань Криму працюватиме над актуалізацією «кримської теми» в національних, регіональних медіа та над організацією «експорту» інформаційного контенту про Крим за межі України. 

 

За словами Генерального продюсера «Чорноморської ТРК» , зараз журналісти українських ЗМІ працюють у Криму напівлегально. «Після березня минулого року українським журналістам, в тому числі нашої телекомпанії дуже важко отримати офіційну інформацію від самопроголошених органів влади на території Криму. У нас там працюють кореспонденти, кореспонденти працюють так само у деяких ЗМІ, і ці люди працюють там напівлегально», - сказав пан Янковський.

 

Він  також стверджує, що питання Криму майже зникло із українського інформаційного простору. Інформації, яка надходить з півострову, катастрофічно не вистачає, хоча, за його словами, мешканці Криму потерпають від безправ'я.

 

«Інформація, яка йде зараз з Криму - її недостатньо для України. Крим практично зник з інформаційного поля нашої країни, за рідкісним винятком, як річниця окупації Криму, коли був проведений телемарафон на 5-му каналі. Але в основному дуже рідко, хіба що тільки раз на тиждень згадають, що подорожчали ціни в кримських магазинах, але це ж не головне, ціни дорожчають і в українських магазинах. Головне те, що кримчани потрапили в ситуацію повного безправ'я, коли постійно відбуваються арешти людей», - заявив пан Янковський.

 

Водночас, за його словами, щонайменше 40% кримчан мають доступ до супутникового телебачення - тобто, існує дієвий варіант донесення інформації з України.

 

«За нашими даними, коли «Чорноморська ТРК» виходила на супутник - це був 2011 рік, тоді вже 40% домогосподарств в Криму мали супутникову тарілку. Тобто у людей є можливість отримувати інформацію з супутника», - сказав Олександр Янковський.

 

Нагадаємо, керівництво Національної телерадіокомпанії України планує створити у Херсоні телеканал для трансляції на території окупованого Криму

 

В Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликали зупинити цензуру в засобах масової інформації окупованого Росією Криму. Про це йдеться в заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович: «Триває ліквідація вільних ЗМІ в Криму та тиск на незалежні й критичні голоси є глибоко хвилюючим і тривожним. Правда - перша жертва в часи кризи, і це, звичайно, відноситься і до Криму. Я закликаю тих, хто несе відповідальність, щоб зупинити цензуру у ЗМІ та забезпечити захист журналістів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду