Надія Савченко призупинила голодування і навряд чи поновить - адвокат

Надія Савченко призупинила голодування і навряд чи поновить - адвокат

6 Березня 2015
3720

Надія Савченко призупинила голодування і навряд чи поновить - адвокат

3720
Надія Савченко призупинила голодування і навряд чи поновить - адвокат
Надія Савченко призупинила голодування і навряд чи поновить - адвокат

Голодування української льотчиці, депутатв Верховної ради Надії Савченко призупинено і навряд чи поновлюватиметься. Про це в інтерв'ю російському сайту «Відкрита Росія» розповів один із її адвокатів Марк Фейгін.

 

На своїй сторінці у Twitter пан Фейгін зазначив: «Радий, що Надія прислухалася і до моєї поради припинити голодування. Аргумент був на користь того, щоби не радувати своєю смертю орків».

 

Сестра ув'язненої Віра Савченко повідомила, що рішення вийти з голодування Надія прийняла через свій критичний стан: «Вона постійно мерзне, скаржиться на сильний біль у серці та шлунку».

 

Нагадаємо, 6 березня Надія Савченко повідомила, що погодиться на госпіталізацію для виходу з голодування після того, як її оглянуть українські лікарі.

 

Виводити із голодування пані Савченко російські лікарі вирішили бульйоном, що суперечить світовому медичному досвіду, який не передбачає у таких випадках вживання пацієнтом їжі на основі м'яса. Українські лікарі також наголошують, що Надія Савченко повинна у цей період перебувати у відділенні інтенсивної терапії, а не у камері, аби можна було моніторити найменші зміни в організмі.

 

Голодування Надія Савченко розпочала 13 грудня 2014 року, а у лютому відмовилася від підтримки медикаментами.  Один з адвокатів Микола Полозов в інтерв'ю «Радио Свобода» наголосив, що можливості людського організму не безмежні й ресурси можуть вичерпатися вже 6-8 березня.

 

33-річна українська військова, депутат Верховної Ради та член парламентської делегації у ПАРЄ Надія Савченко з липня 2014 року знаходиться у в'язниці в Росії за звинуваченнями у загибелі співробітників телеканалу «Россия 1» і начебто незаконному перетені російського кордону.

 

Президент Петро Порошенко присвоїв народному депутату України, члену делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко звання «Герой України».

 

Високий представник ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні закликала владу Росії звільнити ув'язнених у російських СІЗО Надію Савченко, Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних українських громадян.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду