Дніпропетровськитй блогер подав до суду на канал «Россия 1» - йому погрожують «не зв’язуватися»

Дніпропетровськитй блогер подав до суду на канал «Россия 1» - йому погрожують «не зв’язуватися»

24 Лютого 2015
3838

Дніпропетровськитй блогер подав до суду на канал «Россия 1» - йому погрожують «не зв’язуватися»

3838
Дніпропетровськитй блогер подав до суду на канал «Россия 1» - йому погрожують «не зв’язуватися»
Дніпропетровськитй блогер подав до суду на канал «Россия 1» - йому погрожують «не зв’язуватися»

Сьогодні, 24 лютого, блогер з Дніпропетровська В'ячеслав Поїздник направив позов до Індустріального райсуду міста з вимогою, аби канал російський телеканал «Россия 1» компенсував йому понад 24 тис. грн. за порушення авторських прав. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на блогера.

 

Як розповів В'ячеслав Поїздник, один із підписників надіслав йому посилання на відео, де були використані матеріали його зйомок. Логотип був частково обрізаний, при цьому згоду блогера на використання відео не було отримано. Відстеживши, які канали поширювали цей матеріал, блогер надіслав скарги про порушення авторських прав через спеціальні форми на YouТube.

 

«Це загалом близько 20 каналів, переважно які просувають російські новини на YouТube. За три таких попередження YouТube видаляє всі відео і блокує канал, який їх розміщував. Один із таких каналів був заблокований в підсумку. Видно, моє попередження для нього було вже третім», - розповів В'ячеслав Поїздник.

 

Від керівника телепроекту «Специальный корреспондент» на каналі «Россия-1» Олександра Рогаткіна український блогер отримав зустрічну заяву на YouТube, буцімто той неправомірно заявив про порушення його авторських прав. Ця заява містила контактні дані каналу та пропозицію оскаржувати дії каналу та редактора YouТube-каналу в суді.

 

«Що я власне і зробив. Я якось у Facebook писав, що цей Рогаткін мені писав щось на зразок "не радимо з нами зв'язуватися". Ну я таки вирішив зв'язатися», - зазначив В'ячеслав Поїздник.

 

Він додав, що не виключає подачі позовів і проти українських телеканалів у разі, якщо вони використовуватимуть відео з його сюжетів без згоди автора. Зокрема, подібна ситуація була із 5-м каналом. Після скарги від В'ячеслава Поїздника, вони видалили відеосюжет, у якому використали відео блогера без його згоди.

 

Нагадаємо, у Дніпропетровську проведено службову перевірку дій правоохоронця, який 4 січня забороняв місцевому блогеру В'ячеславу Поїзднику вести зйомку у Індустріальному райвідділі міліції, і оголошено догану за неправомірні дії. Про це повідомив Відділ зв'язків з громадськістю (ВЗГ) ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

 

19 листопада 2014 року до сусідів дніпропетровського блогера, активіста громадського руху «ЗОВ», журналіста-фрілансера В'ячеслава Поїздника завітали невідомі і збирали інформацію про нього.

 

22 грудня 2013 року на журналіста В'ячеслава Поїздника у Дніпропетровську напали невідомі в момент, коли він фіксував на відео наслідки ДТП. Журналіст каже, що представився і показав редакційне посвідчення, однак це не допомогло: його повалили на землю і стали бити ногами. Розслідуючи інцидент, міліція не визнала, що В'ячеслав Поїздник є журналістом. У січні 2014 року дане кримінальне провадження було закрите. За даними з міліції, у ході досудового слідства «не було встановлено факту перешкоджання його законній професійній діяльності».

 

10 жовтня минулого року стало відомо, що розслідування  нападу на блогера й журналіста-фрілансера В'ячеслава Поїздника продовжиться.  11 листопада у Дніпропетровську біля будівлі Індустріального районного суду невідомі особи в камуфляжній формі та з нашивками МВС перешкоджали роботі кількох телевізійних знімальних груп, на місці події також був В'ячеслав Поїздник.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3838
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду