У Харкові виставку фотографій журналіста Сергія Лойка відмінили у зв’язку з терактом

У Харкові виставку фотографій журналіста Сергія Лойка відмінили у зв’язку з терактом

23 Лютого 2015
3431

У Харкові виставку фотографій журналіста Сергія Лойка відмінили у зв’язку з терактом

3431
У Харкові виставку фотографій журналіста Сергія Лойка відмінили у зв’язку з терактом
У Харкові виставку фотографій журналіста Сергія Лойка відмінили у зв’язку з терактом

Кореспондент Los Angeles Times, громадянин Росії, журналіст Сергій Лойко, відомий своєю серією фотографій українських захисників Донецького аеропорту, повідомив, що виставку його робіт відмінили у Харкові після теракту, що стався 22 лютого під час Ходи Гідності. Про це він написав у своєму Facebook.

 

«Приношу всім глибокі вибачення. Виставку моїх фотографій в Харкові скасували у зв'язку з терактом. Ось лист від організаторів, яке я отримав сьогодні: "Сергій, здрастуйте. Дуже сподіваюся, що ви нас зрозумієте: ви напевно чули про теракт, який стався у Харкові, і про те, що РНБО оголосив режим підвищеної терористичної небезпеки, у зв'язку з цим ми змушені перенести на невизначений термін всі масові заходи, у тому числі виставку, як це не сумно. Впевнена, що всі, хто збирався на неї приїхати, нас теж більш ніж зрозуміють"», - написав Сергій Лойко.

 

Водночас керуючий партнер PR-агентства Bagels&Letters Іванна Скиба-Якубова повідомила, що організатори не відмовляються від ідеї виставки, присвяченої «кіборгам», і як тільки що-небудь стане зрозуміло по ситуації і термінам, обов'язково зв'яжуться з журналістом.

 

Сергій Лойко поставився до звістки негативно. «Я не організовував цю виставку і не просив нікого про це. Можу тільки від себе додати, що терористи домоглися того, чого хотіли. А хотіли вони паніки і страху», - написав журналіст.

 

Нагадаємо, у Харкові 22 лютого під час мирної ходи на честь вшанування героїв Небесної сотні та річниці Революції Гідності пролунав вибух. В результаті теракту в Харкові загинули відомий Харківський активіст Ігор Толмачов і підполковник міліції Вадим Рибальченко, який приїхав з міста Первомайська за завданням УВС організовувати супровід мітингу. Під час вибуху ледве не отримав поранення фотокореспондент спільноти «IT Sector Харьков». Про це повідомляється на сторінці об'єднання у Twitter. За цими даними, осколок від саморобного вибухового пристрою міг потрапити  фотокору в ділянку печінки, однак його затримала камера.

 

Кореспондент Los Angeles Times, громадянин Росії Сергій Лойко відмовився від пропозиції стати заступником голови Міністерства інформаційної політики (МІП) Юрія Стеця через свої зобов'язання перед американським виданням.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3431
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду