Медіапрофспілка на  5-му з’їзді обрала керівний орган і затвердила напрямки роботи

Медіапрофспілка на 5-му з’їзді обрала керівний орган і затвердила напрямки роботи

23 Лютого 2015
2565

Медіапрофспілка на 5-му з’їзді обрала керівний орган і затвердила напрямки роботи

2565
Медіапрофспілка на  5-му з’їзді обрала керівний орган і затвердила напрямки роботи
Медіапрофспілка на  5-му з’їзді обрала керівний орган і затвердила напрямки роботи

21-22 лютого в Києві відбувся 5-й з'їзд Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ), на якому було обрано нове керівництво організації. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

Обрані очолювати НМПУ до наступного з'їзду організації:  Юрій Луканов  (голова медіапрофспілки), Київ;  Андрій Яніцький  (перший заступник голови), Київ; Олександр Тарасов (заступник голови), Херсон; Юка Гаврилова, Київ; Анна Андрієвська, Київ, переселенка з Криму; Сергій Штурхецький, Рівне; Еміне Зіятдінова, Київ; Ігор Чайка, Київ; Сергій Бобра, Львів.  Обрано резерв керівного комітету на випадок вибуття когось із членів: Ольга Вдовенко, Харків; Богдана Стельмах, Луцьк.

 

З'їзд також затвердив план розвитку організації.  Вирішено вдосконалити захист прав журналістів через розвиток Юридичного  бюро, створивши до кінця 2017 року представництва, як мінімум, у двох регіонах України.  Буде також розширено навчання для журналістів у сфері безпеки, з цією метою НМПУ створить Тренінговий центр. Програма центру має стосуватися як навчання правилам роботи в гарячих точках, так і вивченню етичних норм роботи за екстремальних умов.

 

Розвиватимуться комунікативні заходи. НМПУ розширюватиме українсько-польський конкурс журналістської майстерності і запровадить щорічне підбиття підсумків професійної майстерності і у галузі захисту прав журналістів.

 

Медиіапрофспілка розвиватиме напрямок психологічної  підтримки журналістів.  Буде відновлено галузеві переговори на тему трудових і соціальних прав журналістів. НМПУ також запровадить біографічний довідник членів медіапрофспілки.

 

Нагадаємо, 20 січня представники журналістських організацій - НМПУ, Національної спілки журналістів (НСЖУ), Інституту масової інформації (ІМІ) та журналісти-практики обговорили з СБУ та Міноборони недоліки положення про акредитацію для роботи журналістів у зоні військового конфлікту на Донбасі.  Тепер картки про акредитацію журналістів для роботи у зоні проведення АТО видаватимуться не лише в Краматорську (Донецька область) як у центрі регіону, що контролюється українською владою, а й в Києві та Маріуполі (Донецька область).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2565
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду