Нацрада оголосила «Інтеру» друге попередження та взяла до відома результати перевірок «1+1», ICTV, «України» і Tonis

Нацрада оголосила «Інтеру» друге попередження та взяла до відома результати перевірок «1+1», ICTV, «України» і Tonis

18 Лютого 2015
6024

Нацрада оголосила «Інтеру» друге попередження та взяла до відома результати перевірок «1+1», ICTV, «України» і Tonis

6024
Нацрада оголосила «Інтеру» друге попередження та взяла до відома результати перевірок «1+1», ICTV, «України» і Tonis
Нацрада оголосила «Інтеру» друге попередження та взяла до відома результати перевірок «1+1», ICTV, «України» і Tonis

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила друге попередження телеканалу «Інтер». Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 18 лютого за результатами позапланової перевірки каналу, призначеної після моніторингу новорічного ефіру та винесення першого попередження.

 

Під час перевірки враховувалися результати вибіркових моніторингів за окремі дні січня та лютого.

 

Як повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, перевірка зафіксувала відхилення каналу від програмної концепції: збільшено обсяг фільмопоказу на три години, зменшено обсяг власного виробництва на дві години, інформаційних програм - на півтори години, відсутні розважальні програми, збільшено обсяг національного продукту на дві години. Крім того, за даними Нацради, канал транслював 6 січня фільм «Марьина роща 2» без прокатного посвідчення, а також фільм «Дом у большой реки» за участі Ольги Кабо, «відомої антиукраїнськими висловлюваннями».

 

Голова правління телеканалу «Інтер» Єгор Бенкендорф пояснив, що відхилення від програмної концепції були зумовлені тим, що канал після новорічного скандалу зняв з ефіру всі розважальні програми та мюзикли. Крім того, в новорічні дні сітка мовлення традиційно не містить достатнього обсягу інформаційних програм. Щодо прокатного посвідчення - пан Бенкендорф визнав, що канал на момент трансляції фільму ще не мав цього документу (хоча документи на отримання посвідчення подав до Держкіно ще в грудні), але на даний момент прокатне посвідчення вже є.

 

Нацрада вирішила, що зафіксованих порушень достатньо для винесення каналу ще однієї санкції, хоча заступник голови Нацради Григорій Шверк пропонував колегам просто взяти до відома наявність порушень. Відтак, п'ятьма голосами регуляторний орган оголосив каналу «Інтер» попередження (утрималися Григорій Шверк та Олександр Ільяшенко).

 

Також Нацрада розглянула результати позапланових перервірок телеканалів «1+1», ICTV, «Україна» та Tonis, призначених за результатами моніторингу новорічного ефіру, та ухвалила рішення взяти до відома наявність порушень в ефірі цих каналів (перевірка також зафіксувала відхилення каналів від програмних концепцій - у більшому чи меншому обсязі).

 

Детальніше про результати перевірок Нацрадою цих каналів і позиції керівників телекомпаній читайте на «Детектор медіа» згодом.

 

Нагадаємо, 15 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу «Інтер» попередження за всіма трьома його ліцензіями (на супутникове, цифрове та ефірне аналогове мовлення) за результатами моніторингу його ефіру в новорічну ніч. Тим же рішенням Нацрада призначила позапланові перевірки «Інтера», «1+1», ICTV, «України» і Tonis.

 

«Інтер» оскаржив рішення Нацради про санкцію, і в лютому суд на забезпечення позову зупинив дію попередження.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6024
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
3353 дн. тому
А может нацраду нужно упразднить? Она как и нацморали пыжится и проедает госбюджетные деньги. Может стоит сделать прозрачным условие получение лицензии частными каналами - плати деньги и работай. А вопросами нарушений пусть занимается СБУ, МВС, общественные организации и суд, как последняя инстанция. А то сидит толпа бумагопереносчиков и тратит 30 миллионов народных денег на махание пальчиком и хмырение бровями.
Киевлянин
3354 дн. тому
Нацрада - тупые крысы. На каждое их действие найдётся противодействие
ого-го
3354 дн. тому
канал "Интер" по-любому хотят отжать, не мытьём, так каканьем. только раньше, в 2005 году оранжевые "реформаторы" для этого его всё время, вопреки заявлениям владельцев "Интера", его всё время "продавали", пока наконец просто и банально не произошло "загадочное" отравление Плужникова. Теперь же решили не повторяться: итак неудачно вышло с Семенюк-Самосоненко (как и с Кравченко, дважды насмерть застрелившегося). Потому подключили бюрократическую машину.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду