Генпрокурор Віктор Шокін відновив розслідування організації вбивства Георгія Гонгадзе

Генпрокурор Віктор Шокін відновив розслідування організації вбивства Георгія Гонгадзе

17 Лютого 2015
3288

Генпрокурор Віктор Шокін відновив розслідування організації вбивства Георгія Гонгадзе

3288
Генпрокурор Віктор Шокін відновив розслідування організації вбивства Георгія Гонгадзе
Генпрокурор Віктор Шокін відновив розслідування організації вбивства Георгія Гонгадзе

Генеральний прокурор України Віктор Шокін відновив досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації умисного вбивства журналіста Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом перевищення влади і службових повноважень особами, які займали особливо відповідальне становище, що спричинило особливо тяжкі наслідки. Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури (ГПУ).

 

Генпрокурор також створив слідчу групу і групу прокурорів з цієї справи. Її очолили працівники ГПУ, які входили до складу слідчо-оперативної групи, що розслідувала кримінальну справу за фактом умисного вбивства Георгія Гонгадзе з 2002 року.

 

«Новостворена слідча група та група прокурорів будуть підпорядковані та звітуватимуть безпосередньо перед Генеральним прокурором України Віктором Шокіним», - зазначається на сайті прокуратури.

 

Нагадаємо, 16 лютого Генеральний прокурор України Віктор Шокін пообіцяв особисто курувати розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе та нагадав, що свого часу він займався цим питанням. Саме в тоді, за його словами, було затримано виконавця злочину - екс-генерала МВС Олексія Пукача.

 

29 січня 2013 року колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача було засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство Георгія Гонгадзе. У квітні 2014 року Генеральна прокуратура України почала перегляд справи про вбивство журналіста і перевірку причетності до нього другого президента Леоніда Кучми.

 

Наразі експерти проводять експертизу для з'ясування наявності чи відсутності секретних документів у справі за апеляціями на вирок Олексію Пукачу, що дозволить визначити, у відкритому чи закритому режимі проводити засідання

 

Журналіста Георгія Гонгадзе вбили восени 2000 року. Майже через вісім років, 15 березня 2008 року, Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3288
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Артём Троицкий
3348 дн. тому
А Виктор Шокин думает наказывать прокуроров и следователей, которые клепали дела против майдановцев? Возможно он уже и координатора бандитов Артёма Пшонку арестовал? Или Коломойского на место поставил, дав ему понять, что не хорошо наживаться на нуждах АТО? И опять ответ отрицательный. Вот и получается, так, как пишет "Прокурорская правда", просто замыливают народу глаза к годовщине Майдана, зная что люди спросят чем они целый год занимались.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду