Вимушені переселенці, екс-керівники євпаторійської ТРК «Моріон» не мають житла і роботи

Вимушені переселенці, екс-керівники євпаторійської ТРК «Моріон» не мають житла і роботи

13 Лютого 2015
3605

Вимушені переселенці, екс-керівники євпаторійської ТРК «Моріон» не мають житла і роботи

3605
Вимушені переселенці, екс-керівники євпаторійської ТРК «Моріон» не мають житла і роботи
Вимушені переселенці, екс-керівники євпаторійської ТРК «Моріон» не мають житла і роботи

Колишній директор та власник кримської телерадіокомпанії «Моріон» в Євпаторії (АР Крим) Микола Філатов та екс-програмний директор каналу Надія  живуть в санаторії на Київщині, де безкоштовно розміщають переселенців. Пану Філатову не вдалося влаштуватися на роботу. Про це йдеться у матеріалі інтернет-видання «Українська правда. Життя».

 

Ці двоє медійників переїхали до Києва ще в грудні 2013 року. Як повідомляла «Детектор медіа», тоді приватна телекомпанія «Моріон» припинила мовлення.  Спочатку була здійснена спроба рейдерського захоплення приміщення, згодом судовий виконавець відключив всю апаратуру та передавачі каналу. Відключення мовлення ТРК пов'язують із постановою суду про виселення телекомпанії з приміщення.

 

Зараз екс-працівники «Моріону» живуть у санаторії для працівників Київського метрополітену села Літки Броварського району на Київщині.

 

 

 Колишні співробітники євпаторійської ТРК фактично опинилися на вулиці

 

«Микола Степанович та Надія фактично опинилися на вулиці - адже мешкали вони також на території телерадіокомпанії. Вони вирушили до Києва. Стрімили з Майдану, працювали у прес-центрі, жили у Будинку профспілок, поки той не згорів у ніч на 19 лютого. Потім перебралися у гуртожиток, і зрештою опинилися у Літках разом із кримськими переселенцями», - пише «Українська правда. Життя».

 

Микола Філатов намагався влаштуватися на роботу. Чотири місяці попрацював в інформаційному агентстві «Укрінформ», отримуючи лише кошти на проїзд до Києва, а також розробив нову платформу «Новостийная Украина».

 

Надія п'ять місяців працювала у прес-службі Київського метрополітену, аж поки у жінки не почалися проблеми зі здоров'ям.

 

Наразі пан Микола та пані Надія живуть на соціальні виплати та пенсію та побоюються, що їх рано чи пізно можуть попросити звільнити житло.

 

Нещодавно Микола Філатов їздив до Криму провідати родичів. «Живуть там добре. Але там з'явився один елемент, через який варто було звідти виїхати, попри все. Там з'явився страх. Тут є шанс, хоча б ефемерний. Там цього шансу немає в принципі», - каже він.

 

Нагадаємо, у вересні минулого року в НСЖУ відбулася зустріч щодо проблем медійників-переселенців. Найгострішою проблемою було визнано  питання працевлаштування, адже постійна робота - це можливість знайти житло і влаштуватися в іншому місті.

 

У червні кримські журналісти, які переселилися з Криму на материк в результаті анексії півострова, заснували в Дніпропетровську новий ЗМІ - портал «События Днепропетровска».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3605
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду