Стартував прийом робіт на конкурс професійної журналістики «Честь професії-2015»

Стартував прийом робіт на конкурс професійної журналістики «Честь професії-2015»

12 Лютого 2015
3560

Стартував прийом робіт на конкурс професійної журналістики «Честь професії-2015»

3560
Стартував прийом робіт на конкурс професійної журналістики «Честь професії-2015»
Стартував прийом робіт на конкурс професійної журналістики «Честь професії-2015»
10 лютого Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) та Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) оголосили про початок прийому робіт на шостий конкурс професійної журналістики «Честь професії 2015». Про це «Детектор медіа» повідомили в УАВПП.

 

Прийом конкурсних робіт триватиме до 31 березня. Церемонія нагородження переможців запланована на 22 квітня і відбудеться у Києві.

 

Конкурс проводиться у п'яти основних номінаціях:

- Кращий матеріал з громадянською позицією;

- Краще подання резонансного матеріалу;

- Краще журналістське розслідування;

- Краще подання складної теми;

- «Надія журналістики».

 

У номінації «Надія журналістики» існує обмеження за віком автора матеріалу - не старше 24 років.

 

Також конкурс матиме дві спеціальні номінації - «Дотримання фахових стандартів в кризовий час» і «Будуємо нову Україну разом».

 

Спеціальна номінація «Дотримання фахових стандартів в кризовий час»запроваджена у 2015 році в рамках програми Ради Європи та Уряду Канади «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі». На перемогу претендують роботи:

-спрямовані на запобігання або врегулювання кризової ситуації шляхом сприяння становленню культури толерантності й розуміння між різними групами в суспільстві;

-побудовані на своєчасній, заснованій на фактах, достовірній й вичерпній інформації у кризовій ситуації, водночас зваженій та такій, що враховує права різних сторін конфлікту, тонкощі їхнього сприйняття, непевність та страх, які вони можуть відчувати.

 

Спеціальна номінація «Будуємо нову Україну разом» запроваджена у 2015 році Представництвом Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні. Приймаються роботи, що розкривають такі теми:

- розвиток країни через діалог, соціальну згуртованість та відновлення;

- реформи та активна участь громадянського суспільства у розбудові країни;

- успішний досвід ре-інтеграції внутрішньо переміщених осіб;

- волонтерство як нова ефективна модель залучення громадян до вирішення актуальних завдань розвитку.

 

Цілями конкурсу «Честь професії 2015» є виявити і заохотити визнанням журналістські матеріали високої професійної якості та зробити головний акцент на якість, повагу, визнання в журналістиці.

 

Організатори конкурсу повідомили, що учасник може подати до спеціальної номінації ту ж роботу, що подана до однієї з основних номінацій.

 

Роботи в будь-якій із оголошених номінацій, що найкраще розкриватимуть тематику власного бізнесу, будуть додатково нагороджені спеціальним призом від партнера проекту компанії «Емвей Україна» за кращий «Матеріал, що надихає на створення власного бізнесу». Про інші призи для переможців конкурсу буде оголошено згодом.

 

Свої роботи подавати на конкурс можуть всі, хто професійно займається журналістикою в Україні - без обмежень за віком, типом ЗМІ (преса, телебачення, радіо, інтернет), жанром та сферою журналістики, регіоном роботи та проживання.

 

Журналіст, редакція або третя особа може подавати тільки одну роботу в одну номінацію.

 

Жодних реєстраційних внесків немає - усі роботи приймаються на конкурс безкоштовно.

 

Для реєстрації в конкурсі представникам друкованих та інтернет-ЗМІ необхідно заповнити заявку та направити її на e-mail: organizator@uapp.org чи факсом 044-425-57-87. Контактна особа - Ольга Сергієнко.

 

Для реєстрації в конкурсі представникам радіо та ТБ необхідно заповнити заявку та направити її на e-mail: project@nam.com.ua чи факсом  044-254-55-56. Контактна особа - Христина Дрогомирецька.

 

Усі зареєстровані на конкурс роботи, новини, положення про конкурс та інші деталі читайте на офіційному сайті конкурсу. Окрім офіційного сайту, стежити за новинами можна на сторінках конкурсу в соціальних мережах.

 

Незабаром конкурс «Честь професії-2015» оголосить членів журі.

 

Нагадаємо, минулого року до журі ввійшли перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, головний редактор інтернет-видання «Детектор медіа» Наталія Лигачова, заступник головного редактора газети «Дзеркало тижня» Сергій Рахманін, генеральний директор агенції  «Інтерфакс Україна» Олександр Мартиненко, генеральний продюсер телеканалу «ПлюсПлюс» Іванна Найда, викладач Могилянської школи журналістики, директор Центру медіа реформ Людмила Гуменюк та інші.

 

Конкурс професійної журналістики «Честь Професії 2015» підтримують проект Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі», який фінансується урядом Канади, проект «У-медіа» міжнародної організації «Інтерньюз нетворк», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID),Представництво Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні, компанія «Кока-Кола Україна», компанія «Емвей Україна».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3560
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду