Комітет свободи слова рекомендував парламенту ухвалити законопроект про Суспільне мовлення

Комітет свободи слова рекомендував парламенту ухвалити законопроект про Суспільне мовлення

11 Лютого 2015
3474

Комітет свободи слова рекомендував парламенту ухвалити законопроект про Суспільне мовлення

3474
Комітет свободи слова рекомендував парламенту ухвалити законопроект про Суспільне мовлення
Комітет свободи слова рекомендував парламенту ухвалити законопроект про Суспільне мовлення

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики,  врахувавши повністю або частково поправки до другого читання, рекомендував парламенту ухвалити в цілому проект закону № 1357 «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України», що був внесений усіма членами Комітету. Таке рішення було ухвалене на черговому засіданні Комітету 11 лютого одноголосно. У засіданні взяли участь всі члени Комітету.

 

Члени Комітету підтримали повністю 33 з 71-ї поданої народними депутатами поправки. Частково враховано 9 поправок, а решта відхилені або через те, що вони подані з порушенням строків (ч.1 ст. 116 Регламенту Верховної Ради), або через те, вони порушують концепцію законопроекту. Зокрема, Комітет не підтримав більшість поправок, поданих автором альтернативного законопроекту № 1357-1 Миколи Томенка, який пропонував виокремити юридичні особи телебачення і радіо, а також надати право органам місцевого самоврядування створювати на базі обласних телерадіокомпаній суспільне регіональне телерадіомовлення.

 

Нагадаємо, над законопроектом № 1357 працювала робоча група, члени якої погодили низку змін та уточнень щодо гарантій заборони відчуження, передачі, приватизації нерухомого майна об'єктів незавершеного будівництва, а також акцій, що належать державі у статутному капіталі майбутнього публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (НСТУ). Також члени робочої групи погодилися змінити порядок формування складу наглядової ради НСТУ; включити до редакційної ради НСТУ представників регіональних редакційних рад.

 

Що стосується можливості створення органами місцевої влади регіональних громадських мовників на базі ОДТРК, як запропонував в альтернативному законопроекті № 1357-1 Микола Томенко, робоча група вирішила доповнити прикінцеві положення законопроекту № 1357 дорученням Кабінету міністрів України протягом півроку підготувати і запропонувати зміни до законодавства щодо запровадження мовлення громад за принципами суспільного мовлення, що дозволить реформувати комунальні телерадіокомпанії.

 

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні законопроект № 1357 «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України», внесений 10 грудня Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики. Законопроект було проголосовано за основу, щоб до другого читання були враховані пропозиції Миколи Томенка, повідомив голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3474
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду