Заборона російських серіалів є тестом для Верховної Ради – Вадим Денисенко

Заборона російських серіалів є тестом для Верховної Ради – Вадим Денисенко

5 Лютого 2015
4167

Заборона російських серіалів є тестом для Верховної Ради – Вадим Денисенко

4167
Заборона російських серіалів є тестом для Верховної Ради – Вадим Денисенко
Заборона російських серіалів є тестом для Верховної Ради – Вадим Денисенко

Сьогодні, 5 лютого, в другому читанні Верховна Рада планує розглянути законопроект № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України». З ранкового засідання парламенту це питання було перенесено на вечірнє засідання.

 

Співатор законопроекту Вадим Денисенко, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» заявив на брифінгу, що зараз працюють лобі телеканалів, які роблять усе можливе, аби цей закон не пройшов. Його слова цитує прес-служба партії.

 

«Саме від народних депутатів залежить чи буде українське суспільство інфіковано російською пропагандою. Сьогоднішнє голосування це - тест для Верховної Ради», - наголосив він.

 

Депутат нагадав, що в законопроекті йдеться про заборону російських серіалів. «На сьогоднішній день ми повинні зробити не менш важливий крок (ніж заборона російських телеканалів. - ред.) - заборонити серіали, які пропагують російську армію , пропагують брехливу російську історію, все те, що зараз називається красивим словом " русский мир"», - зазначив пан Денисенко.

 

Нагадаємо, законопроект № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» зареєстрували 9 грудня народні депутати Микола Княжицький («Народний фронт») і Вадим Денисенко («Блок Петра Порошенка»). Він стосується заборони розповсюдження в Україні аудіовізуальних творів, у яких міститься популяризація дій силовиків держави-окупанта. 13 січня парламент прийняв його за основу в першому читанні. 2 лютого Комітет з питань культури і духовності рекомендував Верховнії Раді підтримати цей законопроект.

 

Телеканал «Інтер» вимагає від депутатів зняти з розгляду Верховної Ради цей та інші законопроекти (№ 1317, 1768, 1824 і 1889), що стосуються інформаційної безпеки. Натомість фракція партії «Народний фронт» наполягає на ухваленні пакету цих законопроектів.

 

27 січня ці законопроекти щодо інформаційної безпеки не було включено до порядку денного Верховної Ради через процедурні моменти. За домовленістю учасників коаліції, законопроекти мали бути внесені до порядку денного вже другої сесії Верховної Ради - 3 лютого. На думку Вікторії Сюмар, розгляд цих законопроектів, що стосуються захисту інформпростору, стане тестом на визначення «російської п'ятої колони» в українському парламенті.

 

3 лютого Верховна Рада провалила законопроект № 1889 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення» та перенесла на 5 лютого розгляд законопроекту № 1768 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях)», але в порядку денному 5 лютого проекту № 1768 не виявилося.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4167
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мнение
3339 дн. тому
манипулятивный низкокультурный губошлеп Денисенко лучше бы занялся журналистами своего же канала Эспресо ТВ, не стесняющимися параллельно снабжать российские телеслужбы новостей материалами и готовить для них, как Солодовникова (жена ,к тому же одного из топ-корреспондентов в АТО - не через них ли идет "слив" и "разведка" по нашим ребятам в АТО?!!) манипулятивные сюжеты. А по большому счету, вообще-то не мешало бы для начала закрыть и запретить это самое Эспресо ТВ, чей сайт, кстати, блещет цензурой во всех её маразматических уже проявлениях (Янукович и "диктаторские законы" тихо отдыхают в сторонке). Поскольку канал в нарушение всех существующих норм и законов без лицензий и разрешений длительное время выходил в эфир, а его деятельность подрывала законное государственное устройство страны и как следствие привела к потере Украиной части своих территорий и войне!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду