На Харківщині СБУ затримала особу, що адмініструвала сепаратистські групи у соцмережах

На Харківщині СБУ затримала особу, що адмініструвала сепаратистські групи у соцмережах

4 Лютого 2015
3162

На Харківщині СБУ затримала особу, що адмініструвала сепаратистські групи у соцмережах

3162
На Харківщині СБУ затримала особу, що адмініструвала сепаратистські групи у соцмережах
На Харківщині СБУ затримала особу, що адмініструвала сепаратистські групи у соцмережах

Служба безпеки України затримала громадянку України, яка адмініструвала кілька груп сепаратистської спрямованості у соціальних мережах, де розповсюджувала заклики до створення на Харківщині так званої «народної республіки», схвалювала діяльність терористів, викривляла інформацію про хід антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

Як встановлено слідчими, 24-річна мешканка Харківської області через організовані нею спільноти в соцмережах збирала кошти для бойовиків терористичних угруповань, організовувала придбання для них технічних засобів та камуфляжного одягу, вербувала людей до незаконних збройних формувань. Вона поширювала інформацію про диверсії та теракти, вчинені терористичною групою так званих «харківських партизан», закликала наслідувати їхньому прикладу.

 

СБУ повідомляє, що крім того затримана видавала себе за волонтерку і під прикриттям здійснювала протиправну діяльність на підтримку терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

 

«24-річна мешканка Харківської області, підтримуючи тісні зв'язки з терористами, вела подвійне життя. Вона підступно проникла у волонтерські кола. За завданням бойовиків зловмисниця відвідувала місця дислокації підрозділів Збройних Сил України, де робила приховану  фото- та відеозйомку української військової техніки, позицій особового складу, об'єктів життєзабезпечення. Зібрану  інформацію спільниця терористів передавала ватажкам бандформувань, які використовували відомості для обстрілів сил АТО, організації диверсій у мирних містах», - повідомляє Служба безпеки. 

 

СБУ також зазначає, що підозрювана була затримана на гарячому під час зйомки на мобільний телефон місця тимчасової дислокації військової бронетехніки. У пам'яті телефону виявлені електронні адреси, на які спільниця терористів відправляла відзняті кадри.

 

Під час обшуку у помешканні затриманої вилучено бойову гранату, матеріали прихованої відеозйомки, мікрофон дальньої дії, агітаційні матеріали антиукраїнського змісту.

 

Затриманій оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

 

Нагадаємо, радник глави СБУ Маркіян Лубківський заявив, що Служба безпеки та Держприкордонслужба збираються посилити заходи щодо недопущення в'їзду в Україну журналістів, які ведуть інформаційну війну.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3162
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду