Сюмар запропонувала, щоб призупиняти ліцензії міг лише суд

Сюмар запропонувала, щоб призупиняти ліцензії міг лише суд

3 Лютого 2015
2793

Сюмар запропонувала, щоб призупиняти ліцензії міг лише суд

2793
Сюмар запропонувала, щоб призупиняти ліцензії міг лише суд
Сюмар запропонувала, щоб призупиняти ліцензії міг лише суд

Автор законопроекту № 1889 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення», голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар запропонувала, щоб призупиняти ліцензії мовників і провайдерів міг лише суд за позовом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Нову редакцію статті 6-1, якою пропонується доповнити закон «Про телебачення і радіомовлення», вона зачитала з трибуни під час розгляду законопроекту 3 лютого?

 

«Національна рада, у випадках передбачених цим Законом, законодавством, що регулює питання запровадження надзвичайного, особливого та воєнного стану, у тому числі порядок проведення на території України антитерористичних операцій, може ухвалити рішення та невідкладно звернутися з відповідним позовом до суду про тимчасове зупинення дії ліцензії телерадіоорганізації, провайдера програмної послуги, про тимчасову заборону на ретрансляцію телерадіопрограм» (читаючи редакцію статті пані Сюмар також не згадала про те, що ця норма поширюється ще й на виборчий період).

 

Народний депутат Наталія Агафонова з «Блоку Петра Порошенка» запропонувала видалити зі статті ще й слова «ухвалити рішення», водночас вона зачитала нову редакцію статті 6-1 зі згадкою про те, що норма поширюється на виборчий період):

 

«Національна рада, у випадках передбачених цим Законом, законодавством, що регулює питання запровадження надзвичайного, особливого та воєнного стану, у тому числі порядок проведення на території України антитерористичних операцій, а також законодавством, що регулює порядок проведення виборів Президента України, народних депутатів України та виборів до органів місцевого самоврядування, референдумів може звернутися до суду з позовом про тимчасове зупинення дії ліцензії телерадіоорганізації, провайдера програмної послуги, про тимчасову заборону на ретрансляцію телерадіопрограм та невідкладно».

 

Вікторія Сюмар погодилася з пропозицією Наталії Агафонової.

 

Розгляд законопроекту триває.

 

Нагадаємо, в зареєстрованому 30 січня законопроекті № 1889 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення» стаття 6-1 викладена в такій редакції:

 

« Національна рада, у випадках передбачених цим Законом, законодавством, що регулює питання запровадження надзвичайного, особливого та воєнного стану, у тому числі порядок проведення на території України антитерористичних операцій, а також законодавством, що регулює порядок проведення виборів Президента України, народних депутатів України та виборів до органів місцевого самоврядування, референдумів може ухвалити рішення про тимчасове зупинення дії ліцензії телерадіоорганізації, провайдера програмної послуги, про тимчасову заборону на ретрансляцію телерадіопрограм та невідкладно звернутися з відповідним позовом до суду».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду