У Тернополі відкрили виставку загиблого в АТО фотографа Віктора Гурняка

У Тернополі відкрили виставку загиблого в АТО фотографа Віктора Гурняка

3 Лютого 2015
3708

У Тернополі відкрили виставку загиблого в АТО фотографа Віктора Гурняка

3708
У Тернополі відкрили виставку загиблого в АТО фотографа Віктора Гурняка
У Тернополі відкрили виставку загиблого в АТО фотографа Віктора Гурняка

В Українському домі «Перемога» у Тернополі відкрито виставку фоторобіт «Від Майдану до війни» загиблого в АТО фотокореспондента та добровольця Віктора Гурняка, який народився на Тернопільщині. Про це повідомляє видання «Доба».

 

Організаторами виставки стали тернопільський осередок організації «Пласт», до якої входив Віктор Гурняк, та фотоагенція «LUFA», одним із засновників якої він був.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Віктор Гурняк  загинув 19 жовтня 2014 року на Луганщині. Це сталося внаслідок вибуху мінометного снаряда, коли він під обстрілом вивозив поранених. Віктор Гурняк був добровольцем батальйону «Айдар» та залишив серію знімків з життя батальйону.

 

«Метою є показати феноменальну особистість Віктора. Тут фактично відображений останній рік його життя, починаючи від Майдану і  закінчуючи останньою його фотографією тої фатальної машини, через яку Віктор загинув. Інша ціль стоїть, зокрема, це вже за кордоном - показати, що відбувається в Україні, через те,  що він дуже хотів змін в країні і розумів, що для цього треба працювати, працювати і ще раз працювати. Фактично саме так він хотів показати ті події, що Україна бореться. Сьогодні Віктора з нами нема, але він далі працює на благо України», - розповів друг фотографа Назар Зелінка на відкритті виставки.

 

Він також повідомив, що виставки фотографій Віктора Гурняка вже мандрують по світу. «Одна виставка їздить по Україні, починається тур зараз по США та Європі. Вже відбулися виставки у Львові, Івано-Франківську, Мюнхені, Варшаві, Чикаго», - зазначив пан Зелінка.

 

На відкритті виставки «Від Майдану до війни» молодший брат загиблого фотографа Остап прочитав вірш, присвячений Вікторові, а також на заході відбулася презентація короткометражного відео про життя Віктора Гурняка.

 

«Людей прийшло так багато, що, для того, щоб роздивитися фотографії - час від часу доводилося чекати. Багато хто у залі не міг стримати сліз», - пише «Доба».

 

Виставка триватиме до 13 лютого. Вхід вільний.

 

Нагадаємо, 16 січня в Українському національному музеї в Чикаго (США) відкрилася виставка світлин Віктора Гурняка.

 

30 листопада правозахисна ініціатива Євромайдан SOS оголосила результати своєї «Волонтерської премії», зокрема відзнаку присудили загиблому в АТО фотокореспонденту Віктору Гурняку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3708
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду