Стець вважає, що українські ЗМІ, які фінансуються з Росії, повинні бути закриті

Стець вважає, що українські ЗМІ, які фінансуються з Росії, повинні бути закриті

28 Січня 2015
3789

Стець вважає, що українські ЗМІ, які фінансуються з Росії, повинні бути закриті

3789
Стець вважає, що українські ЗМІ, які фінансуються з Росії, повинні бути закриті
Стець вважає, що українські ЗМІ, які фінансуються з Росії, повинні бути закриті

Міністр інформаційної політики Юрій Стець вважає за необхідне на законодавчому рівні вирішити проблему ЗМІ, які працюють в Україні, але фінансуються з Росії, яку 27 січня Верховна Рада визнала країною-агресором. Про це він повідомив в інтерв'ю каналу 24.

 

«У деяких медіа можуть бути власники, які є асоційованими з Росією, або напряму фінансуються з Росії. Я бачу це наступним чином, такі медіа повинні бути закриті, оскільки будь які медіа не можуть фінансуватись з країни-агресора. Бо це є прямий вплив і маніпуляції на українців», - сказав Юрій Стець у відповідь на питання журналіста, що в Україні є ЗМІ, які, як вважається, фінансуються з Росії. 

 

На переконання пана міністра, такі ЗМІ не мають права отримати ліцензії, права мовлення і не продаватись в Україні.

 

«Зараз Микола Княжицький вносить такий законопроект. Я сподіваюсь, що він буде проголосований, і значить в нас будуть всі повноваження впливати», - підсумував Юрій Стець.

 

Водночас міністр заявив, що не буде втручатись у діяльність російсьмовних ЗМІ в Україні.

 

«Деякі ЗМІ в Україні є російськомовними або мають російську версію? Ви як міністр, як до цього ставитесь?», - запитав пана Стеця журналіст каналу 24. «Існує закон. Якщо під закон про ліцензування проходить те чи інше медіа, і його робота відповідає ліцензії, то говорити або впливати - це означатиме, що я як міністр буду пробувати тиснути на незалежне ЗМІ. Я не маю на це право», - відповів Юрій Стець.

 

Нагадаємо, народні депутати Микола Княжицький («Народний фронт») і Вадим Денисенко («Блок Петра Порошенка») запропонували свій механізм забезпечення прозорості медіавласності та вдосконалення процедури ліцензування мовників і провайдерів Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Відповідний законопроект № 1831 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення» вони зареєстрували 23 січня.

 

13 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України». За проголосували 240 народних депутатів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3789
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду