Секретар комісії Київради ініціює призначення керівників муніципальних ЗМІ на конкурсних засадах (ДОКУМЕНТ)

Секретар комісії Київради ініціює призначення керівників муніципальних ЗМІ на конкурсних засадах (ДОКУМЕНТ)

27 Січня 2015
3615

Секретар комісії Київради ініціює призначення керівників муніципальних ЗМІ на конкурсних засадах (ДОКУМЕНТ)

3615
Секретар комісії Київради ініціює призначення керівників муніципальних ЗМІ на конкурсних засадах (ДОКУМЕНТ)
Секретар комісії Київради ініціює призначення керівників муніципальних ЗМІ на конкурсних засадах (ДОКУМЕНТ)

27 січня постійна комісія Київради з питань інформаційної політики та реклами підтримала проект рішення Київської міської ради щодо призначення на конкурсних засадах керівників засобів масової інформації Київської міської ради. Про це у Facebook повідомила депутат Київради і секретар постійної комісії з питань інформаційної політики та реклами Рена Назарова (на фото), яка є автором відповідного проекту рішення.

 

Проект рішення передбачає доручити Київській міській державній адміністрації протягом двох місяців з дня прийняття Київрадою рішення:

- утворити конкурсну комісію (конкурсні комісії) для проведення конкурсу на заміщення вакантних посад директорів комунальних підприємств Київської міської ради «Телекомпанія "Київ"» і «Радіостанція "Голос Києва"», головних редакторів комунальних підприємств «Редакція газети "Вечірній Київ"», «Редакція газети "Хрещатик"», «Редакція газети "Українська столиця"»;

- після прийняття конкурсною комісією (конкурсними комісіями) рішення про визначення переможців конкурсу на заміщення вакантних посад підготувати на внести на розгляд Київської міської ради проектів рішень про призначення директорів теле- і радіомовної організацій та головних редакторів друкованих ЗМІ Київської міської ради.

 

Відповідно до проекту, склад конкурсної комісії (конкурсних комісій) затверджується розпорядженням Київського міського голови, проект якого попередньо погоджується з постійною комісією Київради з питань інформаційної політики та реклами. До складу конкурсної комісії (конкурсних комісій) в обов'язковому порядку включаються депутати Київської міської ради та представники профільних професійних спілок, які повинні становити більшу частину конкурсної комісії (конкурсних комісій).

 

 

 


 

Проект рішення одноголосно підтримали всі члени комісії з питань інформаційної політики та реклами, розповіла «Детектор медіа» Рена Назарова. Пані Назарова очолила робочу групу з представників різних фракцій, яка має сформувати механізм роботи конкурсної комісії, визначити всі організаційні деталі. І до наступного засідання «інформаційної» комісії Київради презентувати його на розсуд депутатського корпусу.

 

Пані Назарова очікує, що проект рішення Київради щодо призначення на конкурсних засадах керівників муніципальних ЗМІ буде винесено на розгляд Київської міської ради на наступному пленарному засіданні в лютому (тому що пленарне засідання 28 січня буде присвячено суто бюджету міста Києва на 2015 рік).

 

За її словами, ідея рішення щодо призначення на конкурсних засадах керівників муніципальних ЗМІ зумовлена тим, що протягом тривалого часу київські комунальні медіа не мають належним чином затверджених керівників. «Жоден з них не пройшов конкурсного відбору, і лише обрані працюють за контрактом. Натомість усі вони призначені розпорядженням тодішнього київського міського голови ще у 2007 році. Тоді це було зручно Черновецькому, всі в.о. "успішно" працювали в ручному режимі. Але зараз це виглядає, принаймні, дещо дивним», - вважає пані Назарова.

 

Рена Назарова нагадала, що з її ініціативи Київрада на своєму пленарному засіданні 22 січня заслухала звіт керівників комунальних ЗМІ. Однак не всі керівники прийшли звітувати. «Ми заслухали звіт в.о. головного редактора газети «Хрещатик» і в. о. директора нашого комунального радіо. Директор комунальної телекомпанії «Київ» повідомила письмово про те, що хворіє. Головний редактор «Вечірки» нас узагалі проігнорував», - розповіла вона.

 

За словами пані Назарової, деякі керівники комунальних ЗМІ зараз перебувають «в опозиції не лише до київської влади, а й в опозиції до киян». «В умовах інформаційної війни мають очолювати достойні люди, адекватні сьогоднішній ситуації, - наголосила пані Назарова. - Тому я вважаю, що кияни мають відкрито, прозоро, публічно спостерігати за процесом конкурсу. Можливо, хтось із представників громадськості захоче взяти участь у конкурсній комісії. Думаю, і творчі спілки, і журналісти там мають бути. Нарешті потрібно провести конкурс і призначити керівників».

 

Нагадаємо, що 26 січня постійна комісія Київради з питань інформаційної політики та реклами також прийняла рішення рекомендувати київському міському голові Віталію Кличку негайно звільнити в. о. головного редактора газети «Вечірній Київ» Романа Кострицю.

 

Як відомо, нині т. в. о. директора комунальної телекомпанії «Київ» є Світлана Криворучко, т. в. о. директора комунальної радіостанції «Голос Києва» - Андрій Васін, в. о. головного редактора газети «Вечірній Київ» - Роман Костриця, в. о. головного редактора газети «Хрещатик» - Максим Філіппов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3615
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду