Визначено переможців Третього польсько-українського конкурсу журналістської майстерності (ПЕРЕЛІК)

Визначено переможців Третього польсько-українського конкурсу журналістської майстерності (ПЕРЕЛІК)

27 Січня 2015
3647

Визначено переможців Третього польсько-українського конкурсу журналістської майстерності (ПЕРЕЛІК)

3647
Визначено переможців Третього польсько-українського конкурсу журналістської майстерності (ПЕРЕЛІК)
Визначено переможців Третього польсько-українського конкурсу журналістської майстерності (ПЕРЕЛІК)

Переможцями цьогорічного Польсько-українського конкурсу журналістської майстерності визнано Катерину Каплюк, журналістку видання «Слідство. інфо», Сергія Андрушка, журналіста «Радіо Свобода»(обоє - перше місце) та Володимира Торбіча з рівненської агенції «Четверта влада» (третє місце). Конкурс проводиться спільно Асоціацією польських журналістів, Національною спілкою журналістів України (НСЖУ) та Незалежною медіапрофспілкою України (НМПУ) третій рік поспіль, повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Цього року на конкурс надійшло 94 роботи журналістів. Журі відзначає високий рівень майстерності матеріалів. Зокрема, голова журі, віце-президент Асоціації польських журналістів Агнєшка Ромашевська-Гужі відзначила, що вражена «допитливістю, прагненням дізнатися правду, відстоюванням інтересів глядача».

 

З огляду на високу якість конкурсних робіт журі присудило дві перші премії за матеріал Катерини Каплюк «Сімейні цінності Едуарда Ставицького»  (сайт «Українська правда») про корупційні схеми та кар'єрні злети колишнього міністра енергетики України, який був головним речником підписаних Януковичем «московських угод», та за матеріал Сергія Андрушка «Два дні на Банковій»про відвідувачів (в тому числі і нічних) Адміністрації президента. Третю премію присуджено Володимиру Торбічу за матеріал «Війна за поліський бурштин» - про справжню «війну» за право нелегально добувати бурштин на Рівненщині.

 

Як зауважив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, зважаючи на велику кількість резонансних матеріалів, організатори вирішили відзначити фіналістів конкурсу (першу десятку авторів) заохочувальними дипломами. Серед них відзначено: Максима Савчука («Радіо Свобода»), Олександра Назарова («Громадське ТБ»), Тараса Зозулінського та Оксану Щобак («Телерадіокомпанія Міст ТБ»), Юрія Горбача та Валентину Куць (ІА «Четверта влада»), Олександра Курсика (канал «1+1»), Валентину Романюк (Рівненська ОДТРК).

 

Церемонія нагородження переможців відбудеться у Варшаві 30 січня в рамках щорічних урочистостей  - підбиття підсумків Творчого конкурсу Асоціації польських журналістів. Заохочувальні дипломи  буде вручено в Києві у Національній спілці журналістів України.

 

Нагадаємо, в другому Українсько-польському конкурсі журналістської майстерності призи здобули журналісти Анна Бабінець із видання «Слідство.інфо», журналістка телеканалу СТБ Ірина Федорів, тележурналіст Олег Дейнека, у першому конкурсі - Юлія Абібок (сайт ДеПо.ua), Валентина Куць (портал «Четверта влада») та Ольга Кашпор (телеканал «1+1»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3647
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду