Нацрада призначила представником у Києві юристку УМХ, а в Донецькій області – екс-видавця краматорських газет

Нацрада призначила представником у Києві юристку УМХ, а в Донецькій області – екс-видавця краматорських газет

22 Січня 2015
5576

Нацрада призначила представником у Києві юристку УМХ, а в Донецькій області – екс-видавця краматорських газет

5576
Нацрада призначила представником у Києві юристку УМХ, а в Донецькій області – екс-видавця краматорських газет
Нацрада призначила представником у Києві юристку УМХ, а в Донецькій області – екс-видавця краматорських газет

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила своїми представниками Марію Звягольську в місті Києві, Олександра Толстогузова в Донецькій області і Степана Родича у Волинській області. Відповідні рішення були прийняті на засіданні 22 січня за результатами конкурсів на вакантні посади.

 

На посаду представника Нацради у Волинській області конкурсна комісія рекомендувала дві кандидатури - Степана Родича (набрав під час іспиту 21 бал) і Миколу Пасамана (набрав 22 бали), які вже представляли Нацраду на Волині.

 

Микола Пасаман працював представником Нацради з 2006 по 2010 роки, Степан Родич - з 2010 по 2014 роки (був звільнений у зв'язку із завершенням чотирирічного контракту). Також пан Родич мав листи підтримки голови Волинської обласної державної адміністрації та голови Національної спілки журналістів України.

 

Під час рейтингового голосування всі члени Нацради одноголосно підтримали кандидатуру Степана Родича. За Миколу Пасамана проголосував один Григорій Шверк.

 

На посаду представника Нацради в Донецькій області конкурсна комісія рекомендувала теж дві кандидатури - екс-представника регуляторного органу Мирославу Калюжну (набрала 18 балів під час іспиту) та екс-видавця Олександра Толстогузова (набрав 17 балів).

 

Мирослава Калюжна була представником Нацради в Донецькій області з 2010 по 2014 роки (була звільнена у зв'язку із завершенням чотирирічного контракту). До цього працювала генеральним директором телекомпаній «Новий кабельний», гендиректором ТРК «Донецьк ФМ», заступником президента ТРК «Віко».

 

Олександр Толстогузов за освітою військовий-зв'язківець, служив у збройних силах, згодом працював директором видавничого комплексу «Технополіс», директором і заступником головного редактора компанії «Саларі», був видавцем краматорських газети «Привет» і «Новости Краматорска», які під час тимчасової окупації Крамторська в нього відібрали сепаратисти «ДНР». Нині пан Толстогузов є консультантом міського голови міста Слов'янська.

 

На запитання члена Нацради Олега Черниша, чи має він досвід роботи у сфері телебачення та радіомовлення, пан Толстогузов повідомив, що має багато друзів у цій сфері, швидко вчиться та набирається досвіду.

 

На запитання членів Нацради, як він став консультантом міського голови, пан Толстогузов розповів, що разом з нинішнім мером Слов'янська (секретарем міської ради) Олегом Зонтовим обіймає проукраїнську позицію, брав участь у виборах від «Блоку Петра Порошенка». «Щоб допомогти йому в роботі, я прийняв рішення піти з бізнесу», - повідомив він.

 

«Я буду голосувати за Толстогузова, - повідомив голова Нацради Юрій Артеменко. - У мене немає претензій до Калюжної. Вона робила свою роботу, як могла. Вона багато втратила - дім, батьківщину (пані Калюжна повідомила, що в червні 2014 року переїхала з Донецька до Красноармійська Донецької області. - ТК). Я допомагав працевлаштувати її сина - це людське. Але чому я за Толстогузова? На мій погляд, зараз потрібні нові люди. А враховуючи події, там мають бути ще й військові люди (пан Толстогузов має звання старшого лейтенанта. - ТК)».

 

Під час рейтингового голосування за Мирославу Калюжну проголосували троє членів Нацради (Григорій Шверк, Олександр Ільяшенко, Олег Черниш), за Олександра Толстогузова - шестеро (утримався Олександр Ільяшенко).

 

Відповідальний секретар Нацради Катерина Котенко закликала нового представника в Донецькій області звертати увагу не лише на телебачення і радіо, а й на весь інформаційний простір: «Ви там будете не лише представником Національної ради, але й оплотом інформаційної безпеки. Читаючи газету «Сегодня», яка друкує новини «Новоросії» - терористичного угруповання, я вас прошу: ви звертайте увагу не лише на телебачення й радіо, але й на весь інформаційний простір».

 

На посаду представника Нацради в місті Києві конкурсна комісія також рекомендувала дві кандидатури - колишнього працівника Апарату Нацради Юліана Лелюха (набрав 21 бал під час іспиту) та юристку «Українського медіа холдингу» (УМХ) Марію Звягольську (набрала 20 балів).

 

Юліан Лелюх у минулому працював в об'єднанні недержавних телекомпаній «УНІКА-ТБ» і ЗАТ «ММЦ - СТБ». З 2000 по 2007 роки працював на різних посадах в Апараті Нацради, у тому числі очолював управління контролю та моніторингу. У 2008-2011 роках працював заступником директора телеканалу Music Box UA, після цього очолював у місті Свердловську Луганської області завод з виробництва мінеральної води (з його слів, працював там як кризовий менеджер).

 

Марія Звягольська має 10 років досвіду роботи юристом. Працювала юристом телеканалу М1, потім у компаніях у Чернівцях, після цього - юристом СТБ. У 2013-2014 роках була юристом типографії УМХ «Укрполіграфмедіа», з 2014 року працює заступником директора юридичного департаменту УМХ. Нагадаємо, що колишній керівник юридичного департаменту УМХ Уляна Фещук у листопаді 2014 року очолюла юридичне управління Нацради.

 

Член Нацради Олег Черниш повідомив, що давно знає Юліана Лелюха як порядну людину, працював з ним разом в «УНІКА-ТБ», згодом пан Лелюх був помічником члена Нацради Юрія Покальчука.

 

«Нащо вам входити двічі в одну ріку? - запитав у пана Лелюха Юрій Артеменко. - Ви людина небідна, як мені казали». Пан Лелюх відповів, що є патріотом, має знання й досвід, які, на його думку, будуть затребувані державою.

 

У Марії Звягольської пан Артеменко запитав, чому вона має мотивацію піти з УМХ. «У мене немає мотивації піти з УМХ. У мене є мотивація прийти працювати в Нацраду і приносити користь державі», - відповіла вона.

 

Під час рейтингового голосування за Марію Звягольську проголосували п'ятеро членів Нацради (утрималися Катерина Котенко й Олег Черниш), за Юліана Лелюха - лише двоє (Григорій Шверк і Олег Черниш).

 

Катерина Котенко побажала новому представнику в Києві звернути увагу на УМХ: «Ви добре знаєте УМХ, зверніть на них увагу, на їхній ефір. Зверніть увагу, яким чином в ефірі подаються анонси видань УМХ».

 

Попереднім представником Нацради в Києві був Олег Александров, якого звільнили за угодою сторін з 18 листопада.

 

Нагадаємо, що Нацрада на засіданні 15 січня звільнила своїх представників у 14 областях з 2 лютого у зв'язку із закінченням строкових контрактів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5576
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду