Вікторія Сюмар заявляє про підготовку законопроекту про ксенофобію

Вікторія Сюмар заявляє про підготовку законопроекту про ксенофобію

22 Січня 2015
4781

Вікторія Сюмар заявляє про підготовку законопроекту про ксенофобію

4781
Вікторія Сюмар заявляє про підготовку законопроекту про ксенофобію
Вікторія Сюмар заявляє про підготовку законопроекту про ксенофобію

Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що українське законодавство в сфері інформаційної політики потрібно посилювати - зокрема наразі готується законопроект про ксенофобію. Про це вона повідомила в ефірі 5-го каналу, коментуючи призначення шеф-редактором газети «Сегодня», що належить Рінату Ахметову, скандально відомого своїми українофобськими публікаціями в українських, а особливо російських ЗМІ Олеся Бузини.

 

«Бузина - це є людина, яка є не просто українофобом, він є україноненависником. Я бачила його виступи в ефірі російських телеканалів, чула те, що він говорить і про Україну, і про українців, про те, що відбувається, про українську історію. І коли він стає головним редактором і визначає редакційну політику великої газети, очевидно - дуже багато питань до власника цієї газети і до українського законодавства, яке ми мусимо посилювати», - заявила Вікторія Сюмар.

 

За її словами зараз ведеться підготовка нового законопроекту, який би кваліфікував ксенофобію як злочин.

 

«І тому зараз, я збираюсь зареєструвати законопроект про ксенофобію, щоб ми мали безпосереднє розуміння - якщо ти ксенофоб, і як в даному випадку - ти боїшся самих українців, то очевидно, що це є порушення - це серйозний злочин і такі люди так само мають зазнавати покарання», - наголосила голова Комітету свободи слова.

 

Нагадаємо, відомий своїми українофобськими провокаціями і учасник численних скандалів Олесь Бузина був  у січні призначений шеф-редактором газети «Сегодня». Після призначення головний редактор видання Ольга Гук продовжить роботу на своїй посаді під керівництвом Олеся Бузини. Надалі, як заявляє генеральний директор холдингу «Сьогодні Мультімедіа» Василь Потапов, вона продовжить роботу в команді «Сегодня». Коментуючи своє призначення, Олесь Бузина запевнив, що газета буде керуватись у своїй редакційній політиці пошуком правди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4781
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду