Львівська обласна рада просить парламент законодавчо посилити відповідальність за антиукраїнський продукт у ЗМІ

Львівська обласна рада просить парламент законодавчо посилити відповідальність за антиукраїнський продукт у ЗМІ

21 Січня 2015
3235

Львівська обласна рада просить парламент законодавчо посилити відповідальність за антиукраїнський продукт у ЗМІ

3235
Львівська обласна рада просить парламент законодавчо посилити відповідальність за антиукраїнський продукт у ЗМІ
Львівська обласна рада просить парламент законодавчо посилити відповідальність за антиукраїнський продукт у ЗМІ

Депутати Львівської обласної ради звернулись до Верховної Ради України та низки державних регуляторних відомств з проханням посилити в законодавстві відповідальність за розміщення в ЗМІ програм, фільмів виразно актиукраїнської спрямованості та поширення друкованої продукції антиукраїнського змісту.  Про це йдеться у зверненні Львівської обласної ради до Верховної Ради України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі щодо антидержавної політики в ефірі окремих телевізійних мовників, ухваленому під час сесії облради сьогодні, повідомляє видання «Вголос».

 

Обласна рада також вимагає Нацраду та Комісію захисту суспільної моралі належно виконувати свої повноваження, відстежувати реальне виконання ліцензій на право мовлення, а також негайно дати правову оцінку та накласти відповідні стягнення на телевізійних мовників, які відверто здійснюють антиукраїнську пропаганду.

 

Як зазначають у своєму зверненні депутати, інформаційний простір України перенасичено низькопробними російськими серіалами та фільмами, російськомовними гламурними журналами й жовтими газетами, «шансонами і кобзонами». За переконанням депутатів, такі твори пропагують кримінальну романтику, прославляють радянський період, російську армію та силові структури і водночас паплюжать українську мову та культуру, фальсифікують історію.

 

У книгарнях України можна вільно придбати книжки ідеологів «русского мира», літературу, яка свідомо перекручує уявлення про українські визвольні змагання ХХ століття та українських національних героїв, стверджують львівські депутати.

 

«Навіть під час неприкритої військової агресії Росії проти України окремі телевізійні мовники ніяк не змінювали ефірного мовлення, фактично прославляючи армію окупантів та поширюючи актиукраїнську інформаційну істерію. А участь у передачах цих каналів беруть особи, яких за антиукраїнську позицію оголошено в Україні та інших державах персонами нон ґрата. Отже, власники й менеджмент цих ЗМІ прямо порушують українське законодавство, вчиняють дії, спрямовані проти українського народу, Української Держави та її безпеки», - наголошують обласні обранці.

 

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України». За проголосували 240 народних депутатів.

 

Відповідний законопроект зареєстрували 9 грудня народні депутати Микола Княжицький («Народний фронт») і Вадим Денисенко («Блок Петра Порошенка»), він передбачає внесення змін до Закону України «Про кінематографію» і до Закону України «Про телебачення та радіомовлення» і стосується регулювання розповсюдження в Україні аудіовізуальних творів, в яких міститься популяризація дій силовиків держави-окупанта.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3235
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду