Старший помічник Генпрокурора назвав журналістів УНН «виродками»

Старший помічник Генпрокурора назвав журналістів УНН «виродками»

11 Січня 2015
4503

Старший помічник Генпрокурора назвав журналістів УНН «виродками»

4503
Старший помічник Генпрокурора назвав журналістів УНН «виродками»
Старший помічник Генпрокурора назвав журналістів УНН «виродками»

Старший помічник Генерального прокурора України з особливих доручень Валерій Карпунцов назвав журналістів «виродками» на своїй сторінці у Facebook.

 

Цим словом він завершив свій запис від 10 січня, у якому піддав критиці звинувачення у корупції з боку інформагенства УНН, львівського інтернет-видання «Новий погляд» та «Національного антикорупційного порталу».

 

На зазначених інтернет-сайтах було передруковано з посиланням на УНН дані з декларації про доходи пана Карпунцова. Зокрема, журналісти УНН відзначили: «Відповідно до декларації за 2013 рік, життя 36-річного старшого помічника з особливих доручень Генерального прокурора України Віталія Яреми Валерія Карпунцова застраховане на 636 тисяч 93 гривні. Натомість, життя Генпрокурора не застраховане взагалі. У декларації також зазначено, що В.Карпунцов має власний маленький автопарк. Так у його власності перебувають: Honda CRV (2007 року випуску), Mazda CX-9 (2008 року випуску) і Audi Q7 (2012 року випуску. Разом з тим, В.Карпунцов не має власного бізнесу)». Також у публікації відзначається, що сім'я пана Карпунцова полюбляє відпочивати на престижному французькому курорті -  Лазуровому березі.

 

 

Сам Валерій Карпунцов назвав цей текст «брехливим матеріалом замовного змісту». Він уточнив, що йому належить лише Audi, тоді як авто марки Honda перебуває в користуванні дружини, а  Mazda - в його брата. «Не бачимо змісту переоформлювати, щоб проплачувати зайві платежі», -пояснив пан Капрпунцов.

 

Він нагадав, що з 2001 по 2002 та з 2007 по 2009 роки «займався приватною юридичною практикою».

 

Спростовуючи дані УНН пан Карпунцов, зокрема, відзначив, що побував на Лазуровому березі лише один раз, 1991-му році як дитина, яка постраждала від наслідків аварії на ЧАЕС. «Жив у родині, що мешкала біля міста Труа, це 200 км. від Парижу. Організована поїздка була Товариством української мови ім. Тараса Шевченка, членом якого я був», - додав помічник генпрокурора.

Також він акцентував: «Цинізм УНН взагалі вражає. Фото під брехню про мене, поставили фото вшанування під дипломатичною будівлею Франції - скорботну солідарність українців із трагічними подіями у Франції. ВИРОДКИ!!!!».

 

З текстом повного коментаря Валерія Карпунцова можна ознайомитися тут.

 

В іншому записі у Facebook пан Карпунцов пояснив, що мав на увазі, називаючи так журналістів: «"Виродок - особа, що втратила людські якості», уточнивши, що джинсовиків до цієї категорії відносить у першу чергу.

 

Тим часом журналісти УНН запитали, як оцінює таку менеру спілкування із журналістами заступник Генпрокурора Олексій Баганець. «Я взагалі не можу повірити, що старший помічник Генерального прокурора може так вчинити, я не знаю, що на нього так повпливало, що він так висловився відносно журналістів. Але, коли людина займає таку посаду, то має дотримуватися вимог етикету. Про мене також багато пишуть, але я собі такого не дозволяю», - прокоментував пан Бананець. Також він додав: «Він не є моїм підлеглим, тому я не можу надавати йому оцінку"».

 

«Детектор медіа»

Фото з Facebook-сторінки Валерія Карпунцова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4503
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3391 дн. тому
А Гендиректор НТКУ Зураб Аласанія назвав польського журналіста мерзотою, звинувативши у розпалюванні ворожнечі за бажання чути на УТ українські пісні http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/27245 «Українське товариство» польського Любліна поскаржилось Яценюку на гендиректора НТКУ Зураба Аласанію. Вимагають звільнення http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/27262 І що? Чим Аласанія кращий Карпунцова?
Сергей Ильич:
3391 дн. тому
Молодой, красивый, откормленный, наглый... Всю нашу генпрокуратуру надо люстрировать. Что, Ярема честным непосильным трудом заработал себе хатынку в элитном посёлке? Конфисковать хатынки у всех люстрированных!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду