Видавцям залишили пільги з ПДВ

Видавцям залишили пільги з ПДВ

9 Січня 2015
5718

Видавцям залишили пільги з ПДВ

5718
Видавцям залишили пільги з ПДВ
Видавцям залишили пільги з ПДВ

Видавцям друкованих періодичних видань та книжкової продукції залишили пільги по сплаті ПДВ. Про це йдеться в Законі України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (№ 71-VIII від 28 грудня 2014 року).

 

Згідно тексту закону, пільга розповсюджується на «постачання (передплату) періодичних видань друкованих засобів масової інформації та книжок (крім видань еротичного характеру), учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників, словників українсько-іноземної та іноземно-української мови вітчизняного виробництва, доставки таких періодичних видань друкованих засобів масової інформації на митній території України».

 

Разом з тим, уряд не врахував пропозицію Української асоціації виробників друкованої преси та Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів не обкладати ПДВ електронний контент.

 

Нагадаємо, на випуск книг за програмою «Українська книга» Кабмін пропонує виділити Держкомтелерадіо 15,5 млн грн. - майже удвічі менше, ніж у держбюджеті-2014 (28 млн 387 тис. грн.).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5718
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду